Amasya Belediye Başkanı Özdemir’den Teleferik Müjdesi

Amasya Belediye Başkanı Özdemir’den Teleferik Müjdesi
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, il merkezine teleferik sistemi kurulmasıyla ilgili fizibilite çalışması yapıldığını açıkladı.

Turizm Haftası nedeniyle ildeki turizm işletmecilerini Pirler Restoran’daki yemekte ağırlayan Özdemir, “Teleferikle ilgili fizibilite çalışmamız devam ediyor. İnşallah o da en kısa sürede ilimizde hayata geçecektir” dedi.

Detaylarının sürdüğü teleferik projesinin yanı sıra Yeşilırmak’ın şişirilmesi projesinin de ilde uzun süredir konuşulduğunu, otopark, kültür merkezi, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, hal binası, Ferhat ile Şirin Müzesi, lise binasının kaldırılması ve kültür evleri projelerinin uygulanmasının ardından sıranın ikinci plandaki çalışmalara geldiğini anlatan Özdemir, “Irmağın şişirilmesiyle ilgili projelerimiz tamamlandı. İyi bir firmayla çalışıyoruz. Fizibiliteler bitti. Detay projeler de çizildi. Devlet Su İşleri ile ön protokolü imzaladık ve kalkınma ajansından da destek aldık. Güdümlü proje dediğimiz projelerle de yaklaşık 6 milyon liralık katkıyı da inşallah Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan almak için müracaat ettik. Birkaç ay içinde tamamlanır. Eğer bir aksilik olmazsa bu yılın sonuna doğru inşaat ihalesine artık çıkar hale geldik. Yaklaşık 2 yıl içinde bitirip önümüzdeki dönemde o özlediğimiz ırmakla ilgili su oyunlarını hep beraber izleriz” diye konuştu.

Başkan Özdemir, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Turizm Derneği Başkanı A. Suad Akcan ve turizm işletmesi sahiplerinin de katıldıkları yemekte belediye olarak tanıtım çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*