Ankara Teleferik ihalesi iptal oldu

Ankara Teleferik ihalesi iptal oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’te hayata geçirmek istediği teleferik projesinin ihalesi iptal oldu.

İhale sistemindeki yanlışlar nedeniyle iptal yoluna gittiklerini kaydeden Gökçek, “20 milyon euroya çıkacak projeye, 38 ve 42 milyon euro teklif verildi” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında Türkiye’nin 7 farklı üniversitesinden yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldi. Türkiye Öğrenci Konseyi önderliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliğinde düzenlenen buluşmada Gökçek öğrencilere, “yönetileni anlama” ile “medya ve lider ilişkisi” konusunda ders verdi. Gençlere, teknolojiyi yakından takip etmeleri önerisinde de bulunan Gökçek, “Takip etmemek çağı yakalamamak anlamına geliyor. 4 yaşındaki torunumun teknolojik becerisine sahip olmayan siyasiler var” dedi. Başkan Gökçek, sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. “Ankara’da beşinci dönem belediye başkanlığını düşünüyor musunuz” diye soran bir öğrenciye Gökçek, şu yanıtı verdi:

BİTİRİP GİTMEK İSTİYORUM

“Ben yerimden memnunum. Allah bir dönem daha müsaade eder, Başbakan uygun görür, halkım görmek ister oy verirse aday olurum. Bana bir dönem daha lazım, çünkü çok büyük projelerim var. Bunlar Tema Park, bulvarlar, fuar alanı, inanç ve tarihi müzelerin yapılması projeleridir. Ben bunları bitirip de gitmek istiyorum. Nasipte varsa yapacağım. Bu bizim isteğimiz bir şey ama nasipte varsa olur.”

TELEFERİK İHALESİ İPTAL OLDU

Başkan Gökçek, Başkent gündeminde zaman zaman tartışma konusu olan “teleferik projesi” ihalesinin, sistemindeki yanlışlar nedeniyle iptal edildiğini anlatan Gökçek, şöyle devam etti:
“Teleferik yapacaktım. Şentepe’den başlayacaktık. 4 duraklık kısa bir mesafe olacaktı. 3,5 kilometrelik bir mesafede . O sistemi ihaleye çıkarttık. Adamlardan önce fiyat tespiti istedik. Adamlar bize bu sistemin 20 milyon euroya çıkacağına dair fiyat verdiler. Hatta bunun içinde pazarlık payının da olduğunu söylediler. Yüzde 30 civarında da bir pazarlık payı düşünmüştük. Anladığımız kadarıyla iki firma kendi aralarında anlaşmışlar. Birisi 38 verdi, biri 42 milyon euro verdi. Bu durumda Teleferik ihalesini iptal etmek zorunda kaldık. Haliyle insan üzülüyor. Yapmak istiyorsun, yapamıyorsun. Maalesef iki gün önce olan bu olay bayağı canımı sıktı. Bu tür olaylar bizim sık sık başımıza geliyor. Bu nedenle önceden elemeli ihalelerin Türkiye de sorun yarattığını düşünüyorum.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*