Ankaranın Tarihi Üç Tepesi Teleferikle Birleşecek

Ankaranın Tarihi Üç Tepesi Teleferikle Birleşecek

Uzun zamandır sözünü ettiği ve büyük bir heyecanla çalışmalarına başlanılan Hıdırlıktepe’ye yapılacak olan inanç ve tarih müzesine ilişkin de bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Hıdırlıktepe’ye 60 bin metrekare kapalı alanı olan inanç ve tarih müzesi yapılacak” dedi.

İnanç ve Tarih Müzesi’nin de inşa edilmesiyle birlikte, Ulus’un dört bir yanında uyanan tarihin, yapılacak üçlü teleferik hattıyla birbirine bağlanacağını da ifade eden Başkan Gökçek, “Hıdırlıktepe Hacı Bayram’a, Hacı Bayram da Kale’ye teleferikle bağlanacak. Trafikten bağımsız, üstten, Başkent’in 3 farklı balkonundan hem Ankara izlenecek hem de tarihi bir yolculuk yapılacak” dedi.

Çalışmalar bir bir tamamlandığında Hacı Bayram’dan Kale’ye doğru “Ankara’nın Tarih Yolu”nda geçmişe yolculuk yapılabileceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Tarihi eserlerin arasında, antik kalıntılar eşliğinde ve Ankara’nın tarihini yansıtan yolda yürüyerek, geçmişten bugüne uzanan muhteşem yolculuk ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatacak” diye konuştu.

Kaynak : www.ankarahaber.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*