Antalya teleferik el yakacak !

Antalya’da kar görmek isteyenler Saklıkent’in yanı sıra Tahtalı Dağı’nı da tercih ederken birçok yerli ve yabancı teleferiğe binerek muhteşem güzelliği tepeden görme şansını yakalıyordu. Bugüne kadar 35 lira olan teleferik ücreti 1 Nisan tarihi itibari ile 20 lira zamlanarak 55 liraya yükselecek. 2365 metreden teleferik gezintisine çıkmak isteyenlerin cepleri yanacak. Antalya Teleferik ’in İşletme Müdürü Haydar Gümrükçü, “Hafta içi yabancı, hafta sonu da yerli turistler manzarayı seyretmek ve serinlemek için teleferiğe akın ediyor. Günde 300 ile 500 arasında ziyaretçimiz oluyor” diye konuştu.

Yaz ve kış aylarında yoğun talep gören Tahtalı Teleferik İşletmesi 31 Mart tarihinden sonra yerli ve yabancı turisti zamlı taşıyacak. Yerli turisti şu an 35 TL’den taşıyan teleferik 55 TL’ye yükselecek.

KUŞBAKIŞI BAKILIYOR

Antalya’nın turizm sektöründe tanınmasını sağlayan ve yazın bile sahildeki turistlerin Tahtalı zirvesine çıkarak Antalya’ya kuşbakışı bakmalarını sağlayan Teleferik 31 Mart tarihinden sonra el yakacak. Avrupa’nın en uzun teleferiği olan Tahtalı Teleferik’in İşletme Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı açıklamada, “2365 metrede bulunan zirveye şu an gidiş dönüş toplam 35 TL’ye taşımacılık yapılıyor. Özel günlerde ve hafta sonlarında fiyat indirimi oluyor. Yabancılar şu an 50 TL’ye biniyor onlardan normalde 70 TL alınıyor. 31 Mart’tan sonra teleferiğimiz yerli turist için 55 TL’ye taşımacılık yapacak” diye konuştu.

HEM YAZ HEM KIŞ

Teleferiğin hem yaz hem de kış turizmi açısından fırsatlar doğurduğunu vurgulayan Gümrükçü, “Hafta içi yabancı, hafta sonu da yerli turistler manzarayı seyretmek ve serinlemek için teleferiğe akın ediyor. Günde 300 ile 500 arasında ziyaretçimiz oluyor.

Ziyaretçiler zirveye 10 dakikada çıkabiliyor. Göynük, Kemer ve Tekirova gibi turistik beldelere yakın bir konumda bulunan ve 2006 yılında inşa edilen teleferik, 380 metre yükseklikte, içindekilere heyecan yaşatırken, yaz ve kışın aynı anda yaşanmasını da sağlıyor. Çünkü yaz aylarında sahilde denize girilebilirken zirveye çıkarak kar topu oynanabiliyor.

Kaynak : Antalya Hilal

Murat Şentürk

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*