Antalyalı çiftçi Çaresizlikten Teleferik Yaptı (Video)

Antalyalı çiftçi Çaresizlikten Teleferik Yaptı :Antalya’nın Gazipaşa ilçesi İnceğiz köyünde ikamet eden Hürdal Mercan(38) adlı çiftçi, yol sorununu yaptığı teleferikle çözdü.

Evine giden yolu bozuk ve uzun olan Hürdal Mercan, 240 metre uzunluğundaki vadiyi geçmek için teleferik yaptı. 5 bin liraya malettiği teleferiği birkaç gün önce faaliyete sokan Mercan, teleferikle ürettiği zirai ürünleri taşıdığı gibi, çocuklarının ve eşinin ulaşımını da sağlıyor.

Okula giden Ayşe ve Esra adında iki kızı olan Hürdal Mercan, vadinin karşısına geçmek için çoğu zaman teleferiği kullandıklarını söyledi. 100 metre yüksekliğindeki vadide canlarını hiçe sayarak ulaşım gerçekleştiren Mercan, şöyle konuştu: “Ben 38 yaşındayım. Bu evde doğup büyüdüm. Yıllarca yol sorunu nedeniyle çok sıkıntı çektik. Ürettiğimiz ürünleri katır sırtında hale taşıdık.Vadinin ortasından geçen Bıçkıcı Çayı’na demir bir köprü yaptım ancak çay taşınca köprüyü aldı götürdü. Karşıya geçmek için çoğu zaman buz gibi suya girmek zorunda kaldık. Yol ve köprü yapılması için başvuruda bulunduk ama bir neticeye ulaşamadık. En sonunda bu teleferiği yapmaya karar verdim. Şimdi ürünlerimizi bu teleferikle karşıya geçireceğiz. Çocuklarım ve eşim bu teleferiği kullanarak karşıya geçiyor. Bizim için büyük kolaylık sağladı. İlk zamanlar binerken biraz korktuk ama şimdi alıştık.

İLGİ ÇEKİYOR

Şimdilik teleferiği sadece kendisinin kullanabildiğini belirten Mercan, zamanla teleferiği çocuklarına ve eşine de kullanmayı öğreteceğini söyledi. Teleferiğin bir tona kadar ağırlıkları taşıyabildiğini dile getiren Mercan, görenlerin şaşkın bakışlarla teleferiği incelediğini kaydetti.

KORKUMUZ GEÇTİ

Teleferiğe ilk bindiklerinde korktuklarını belirten 8’inci sınıf öğrencisi Esra Mercan, zamanla korkularını yendiklerini söyledi. Esra’nın ikiz kardeşi Ayşe Mercan da teleferiğe binmenin eğlenceli olduğunu belirterek kendilerini görenlerin şaşırdığını ifade etti.

KOMŞULAR MERAK EDİYOR

Evin hanımı Meryem Mercan ise katır sırtında zirai ürünleri taşımanın çok zor olduğunu belirterek şunları söyledi: “Teleferiğimiz çok sağlam. O yüzden korkmuyoruz. Konu komşu merak ediyor. Merak edip teleferiğe binenler bile oldu. Bizim için büyük kolaylık oldu. Çok memnunuz.”

Teleferiğin olduğu bölgeye geçmek için teleferiği kullanmak zorunda kalan gazeteciler bir de tehlike atlattı. Teleferik sepeti duracağı zaman direğe sert vurunca korkulu anlar yaşandı.

Kaynak: www.medya73.com