Avrasyanın en büyük şehirçi toplu taşıma teleferiği başkent Ankara’da 2014 hizmete giriyor (Animasyon Video)

Avrasyanın en büyük şehirçi toplu taşıma teleferiği başkent Ankara’da 2014 hizmete giriyor :Teleferik ile ulaşımın konforu ve rahatlığı, araba-severlerin bile kafasını karıştıracak bir alternatiftir. Ankara sakinleri, yakında trafik sıkışıklığında beklemek yerine konforlu LEITNER ropeways teleferiklerini kullanmaya başlayabilecekler. 2014 ile birlikte LEITNER ropeways yenilikçi ve iddialı teleferik mimarisini kullanarak şehir trafiğinde nasıl bir devrim yaratılabileceğini tüm dünyaya gösterecek.

Avrasya kıtasındaki en büyük kentsel teleferik projesi olan Ankara- Yenimahalle teleferik projesi metropolitan şehirlerde teleferik kullanımının olanaklarına ve avantajlarına dikkat çekmektedir.

Türkiye’nin başkenti Ankara, sıradışı bir teleferik hattı ile Ankara’nın can damarlarından biri olan Şentepe ilçesini Yenimahalle metro istasyonuna bağlayacak. 10 kişi kapasiteli kabinlerle saatte 2.400 yolcu taşıma kapasitesine sahip ayrılabilir klemensli 3.204 metre uzunluğundaki sistemde 4 adet istasyon olacaktır. Teleferik hattı ana ulaşım hatları üzerinde olduğundan, sokaklardaki trafik azalacak ve çevre daha az emisyon ile muhafaza edilmiş olacaktır.

Primavera Design şirketi tarafından tasarlanan modern ve gözalıcı istasyon binaları tesisin dikkat çeken noktalarından biri olacaktır. Geceleri özel LED ışıklarla aydınlatılacak olan binalar, şehre yeni bir görünüm kazandıracaktır. Light effects direkler için ise, kardeş firma LEITWIND ile ortaklaşa geliştirilen bir dizayn kullanılacaktır.

Sabah saat 05:00’te başlayıp gece 23:00’e kadar çalışacak olan sistem, 60 metre yükseklikten ısıtmalı koltuklarla büyüleyici bir şehir manzarasını yolculara garanti etmektedir. Uzun süreli operasyon saatleri sebebiyle 10-kişilik oturaklı kabinler de ayrıca özel olarak ışıklandırılacaktır.

LEITNER DirectDrive ve LeitDrive ile maliyet verimliliği ve ekonomik fizibilite

Özel ihtiyaçlar yenilikçi çözümlere ihtiyaç duymaktadırlar. Ayrıcalıklı LEITNER DirectDrive ve LEITNER’in özel frekans dönüştürücülü LeitDrive sürüş sistemi ile gürültü emisyonu garanti edilmiştir. Sistemin 1 yil 365 gün ekonomik olarak ve güvenlik içerisinde çalıştırılması böylece mümkün kılınmıştır.

Bu olağanüstü LEITNER ropeways projesi, şirketin şehiriçi ulaşım projlerindeki liderlik konumunun altını bir kez daha çızmektedir. Benzer projeler dünyanın dört bir yanındaki metropollerde LEITNER ropeways güvencesi, kalitesi, modern teknolojisi, seçkin dizaynları, dayanıklılığı ve orjinallikleri ile kullanılmaktadır.

Kaynak : tr.leitner-ropeways.com