Avrupa ile Asya arasına teleferik hattı geliyor

Avrupa ile Asya arasına teleferik hattı geliyor

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mecidiyeköy’den Çamlıca’ya teleferikle ulaşım sağlayacak bir proje üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Mecidiyeköy’den Çamlıca’ya teleferik yapılması gündemde. Daha önce de gündeme gelen fakat firmaların Boğaz’daki rüzgâr akımından dolayı onay vermediği Mecidiyeköy – Çamlıca arası teleferik projesi için İsviçreli bir firma İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘biz yaparız’ teklifi geldi.

Örnek Cape Town’dan

Çamlıca’ya yapılacak cami projesi kapsamında ele alınan teleferik projesi hakkında Yeni Şafak’a bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ‘Daha önce böyle bir proje gündeme gelmişti. Fakat Boğaz’daki rüzgar akımından dolayı vazgeçilmişti. Şimdi İsviçreli bir firma Güney Afrika’nın başkenti Cape Town ve İsviçre’de yaptıkları hatları örnek göstererek Mecidiyeköy’den Çamlıca’ya teleferikle güvenli ulaşım sağlanabilecek proje sundu.’ dedi.

Kadir Topbaş inceliyor

Projenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından incelendiğini ve İsviçreli firma ile önümüzdeki günlerde bir görüşme yapılarak detayların ele alınacağını kaydeden Mustafa Kara, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayacak teleferik hattının, vagonu andıran kapalı kabinlerle hizmet vereceği bilgisini de paylaştı.

Turistik mi alternatif mi

Yap işlet devret modeliyle yapılması planlanan teleferik projesinin turistik amaçlı mı yoksa İstanbullulara alternatif bir ulaşım yolu mu olacağı konusunda ise henüz karar verilmediği öğrenildi.

Kaynak : www.yenisafak.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*