Ayder Yaylasına teleferik yapılmalı (Video)

Ayder Yaylasına teleferik yapılmalı :Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, özellikle hafta sonları tatilcilerin akınına uğruyor.

Ayder Yaylası, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylası, kışın ise karın keyfini çıkarmak isteyenlerin ilgi odağı oluyor.

Kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası’nda çam ağaçlarıyla kaplı tepeler, kış mevsiminde beyaza bürünerek ayrı bir güzellik sunuyor. Yaylada ahşap oteller ile eski yayla evleri, karla kaplı ormanlarla bütünleşerek muhteşem görüntü oluşturuyor.

Ayder’e gelen ziyaretçiler, yaklaşık 50 santimetreyi bulan karda kar topu oynayarak, karda kızak, naylon veya şambrelle (otomobil iç lastiği) kayarak karın keyfini çıkarıyor.

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de ender güzellikte tabiat yapısına sahip Ayder Yaylası’nın, yılın 12 ayı turizme hizmet verdiğini, yaz kış kaplıca keyfinin sunulduğunu söyledi.

Ayder Yaylası’nın doğal güzellikleri ve kaplıcalarının yanı sıra mevsimsel güzelliklerinin ilgi çekici olduğunu ifade eden Altun, ”Yayla yolunda iş makinesiyle sürekli kar temizliği yapılıyor. Yol 24 saat ulaşıma açık tutuluyor. Ziyaretçileri bu güzellikleri görmeye davet ediyorum” dedi.

Yılın 6 aya yakın bölümünde karla kaplı Ayder Yaylası’nda teleferik yapılmasını istediklerini kaydeden Altun, ”Vatandaşlarımız kayak zevkini Ayder’de yaşamak istiyor. Bunun için çeşitli malzemelerle kayak yapıyorlar ancak teleferik yapılırsa ziyaretçilerin daha memnun ayrılmalarını sağlarız. Ayder’in çıtasını da yükseltmiş oluruz. Bu anlamda bölgede kayak merkezi yapılması için çeşitli çalışmalar yapıldı ama hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.