Babadağ 2014’te teleferiğe kavuşacak

Babadağ 2014’te teleferiğe kavuşacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan,Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayışın her yıl yüzde 10 artarak devam ettiğini söyledi.

2012’de 57 bin atlayış olduğuna dikkati çeken Arıcan, hava şartları elverişli olduğu sürece, 2013’deki hedeflerinin 70 bin yamaç paraşütü atlayışı olduğunu belirtti.

2014’te teleferik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz

Arıcan, Babadağ’ın işletmesini 2011’de Özel Çevre Koruma Kurulu’ndan aldıklarını hatırlatarak, “2 yıldır Babadağ’a teleferik kurmak için izin almaya çalışıyoruz. Bu çalışmada yüzde 90 oranında tamamlandı. Sanıyorum 2 ay içerisinde tüm yasal izinleri tamamlamış, Babadağ teleferik projesinin ihale aşamasına gelmiş olacağız. Bu yıl ihale aşamasını tamamlarsak 2014’te de Babadağ teleferik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Babadağ’ın sadece ülkenin değil, tüm dünyanın bir numaralı hava sporları merkezi olma yolunda önemli adımlarla yoluna devam ettiğine değinen Arıcan, şuanda bin 700, bin 800 ve bin 900 kotlarında 3 ayrı pistleri olduğunu, rüzgarın durumuna göre bu pistleri kullanarak adrenalin sevenlere en güvenli atlayışı yaptırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynak : beyazgazete.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*