Babadağ Teleferik İhalesi Nisanda Yapılacak

Babadağ Teleferik İhalesi Nisanda Yapılacak: Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ve dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Babadağı’na kurulacak teleferik projesi ihale aşamasına geldi. Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ve dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Babadağı’na kurulacak teleferik projesi ihale aşamasına geldi. Gerekli bütün izinlerin alındığı projenin 2 ay içerisinde ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

FTSO tarafından kurulan Fethiye Güç Birliği Turizm Ticaret Limitet Şirketi’nin; Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’nden 5 yıllığına işletme hakkını aldığı Babadağı’na teleferik kurma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasındaki bürokrasi yüzünden geciken proje için gerekli izinlerin büyük bölümü alındı. Bir yandan resmi kurumlarla çalışmalar yürütülürken bir yandan da teleferik imalatçısı şirketlerle temas kurulup bölgeye en uygun teleferiğin kurulabilmesi için çalışılıyor.

HEDEF HER YIL 150 BİN PARAŞÜTÇÜ

Yeni proje ile her yıl 60 bin kişinin yamaç paraşütü ile uçuş yaptığı Babadağı’ndan gerçekleşen atlayış sayısı 150 bin seviyelerine çıkartılacak. Ayrıca bin 900 rakımlı Babadağı, yamaç paraşütü tutkunlarının yanı sıra bölgeyi kuşbakışı izlemek isteyen ve endemik bitkileri görmek isteyen tatilciler için de seyir bölgesi haline getirilecek.

Teleferiğin proje ve resmi izinlerinin alınması çalışmalarını yürüten Odak Mimarlık Mühendislik Şirketi’nin sahibi Ali Emre, proje için gerekli yasal izinlerin büyük kısmının tamamlandığını, projenin 2 ay içinde ihale aşamasına geleceğini söyledi. Emre, yasal izinlerin alınması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

FETHİYE’DE 10 AY TURİZM YAPILACAK

Babadağ Mesire Alanı’nı işleten Güç Birliği Şirketi Genel Müdürü Akif Arıcan ise nisan ayı sonunda tüm izinleri alarak ihaleyi açmış olmayı planladıklarını aktardı. Babadağ Teleferik Projesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Arıcan, projenin bölge turizmine çeşitlilik kazandıracağını söyledi. Arıcan, “4- 5 ay değil, 8- 10 ay turizm yapılmasının yolunu açacak teleferiği Fethiye’ye kazandıracağız. Şu anda sosyal tesislerin de planlaması yapılıyor. Babadağ’da yapılacak sosyal tesisleri Fethiyelilerin işletmesi düşüncesindeyiz. Ayrıca havanın bulutlu olduğu ve zirveden uçuş yapılamadığı dönemlerde yamaç paraşütü uçuşlarının devam etmesi için 850 ve bin 200 metre rakımlı iki yeni atlayış pistini sezona yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

TELEFERİK FETHİYE’Yİ UÇURACAK

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da teleferik projesinin Fethiye’ye ayrı bir hava kazandıracağını kaydetti. Fethiye’de yamaç paraşütü sporunun çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Çalık, “Babadağ’daki tesisler, atlayış parkuru oldukça gelişmiştir. Bir de teleferik projesi gündemdedir. Bunun gerçekleşmesiyle seyir turizmi de artacak ve önemli bir katkı sağlamış olacaktır. Bu Fethiye turizmi için önemli bir katkı olacaktır. Aynı zamanda Fethiye’yi daha da ileri götürecektir.” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*