Babadağa teleferik geliyor

Babadağa teleferik geliyor

FTSO Başkanı Arıcan, “Babadağ Teleferik Projesi için elimizi değil başımızı taşın altına koyduk. Bölge turizmine çeşitlilik kazandıracak teleferiği Fethiye’ye kazandıracağız” dedi
Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ’a kurulacak teleferik için geri sayım başladı. Teleferiğin proje ve resmi izinlerinin alınması çalışmalarını yürüten Odak Mühendislik Şirketi sahibi Ali Emre, bilgi alışverişi için ziyaret ettiği Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Başkanı Akif Arıcan’a yasal izinlerin büyük kısmının tamamlandığını, teleferik projesinin 2 ay içinde ihale aşamasına geleceğini söyledi.

SORUN KALMADI
FTSO Başkanı ve Babadağ Mesirelik Alanı işleten Güçbirliği Genel Müdürü Akif Arıcan, Babadağ’a kurulacak teleferiğin bölge turizmi için çok önemli olduğunu belirterek Arıcan, “Teleferik projesinde sona yaklaşıyoruz. İzinlerin yüzde seksenini hallettik. Resmi kurumlarla çalışmalar yürütülürken biz de imalatçı şirketlerle görüşüyoruz. Finans konusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nisan sonunda ihaleyi açmış oluruz. Babadağ Teleferik Projesi için elimizi değil başımızı taşın altına koyduk” dedi.

HALKIN PROJESİ
Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Ali Emre, “Babadağ’a kurulacak teleferik projesi 2004-2005 yılından beri gündemde olan bir konu. Halkta hem kulak dolgunluğu hem de kulak yorgunluğu var. Bir an önce yapılmasını arzu ediyorlar. Yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarda projenin olgunlaşıp mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlanması konusunda tüm çalışmalar gerçekleştirildi” diye konuştu.

Kaynak : www.sabah.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*