Balçova Teleferik Tesisleri Yenilenecek

Balçova Teleferik Tesisleri Yenilenecek

Balçova Teleferik tesisleri talan edilirken, büyükşehir yetkilileri ihalenin bitmesinin ardından yenilemenin başlayacağını duyurdu.

Balçova’daki Teleferik tesislerini yılan hikayesine döndüren 5 yıllık sürecin ardından Dede Dağı’ndaki sosyal tesislerin hırsızlar tarafından talan edilmiş halini gösteren Yeni Asır’ın dünkü manşeti ses getirdi. Orman Müdürlüğü’nden bölgeyi kiralayan Büyükşehir Belediyesi’nde yetkililer, bu tesislere ulaşımı sağlayan teleferik aracının yapım ihalesinin sonuçlanmak üzere olduğunu ve bu ihalenin tamamlanmasının ardından sosyal tesislerin yenilenmesi için de çalışma başlatılacağını dile getirdi.

Ankara’da görüştü
Büyükşehir Belediyesi’nde şimdi gözler Kamu İhale Kurumu’ndan Dede Dağı’ndaki sosyal tesislere ulaşımı sağlayacak teleferik için gönderilecek yazıya çevrildi. İzmir 14. İdare Mahkemesi’nin STM firmasının kazandığı ihaleyi iptal eden Kamu İhale Kurumu kararını iptal etmesinin ardından 5 yıl süren zorlu ihale süreci de tamamlanmış oldu. Mahkeme kararının KİK’e tebliğ edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi STM Firması ile sözleşme imzalayabilmek için Kamu İhale Kurumu’ndan mahkeme kararını uygulayın yazısı beklemeye başladı.

1 yıllık sürede
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu da geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında Kamu İhale Kurumu yetkilileri ile görüşmüş ve STM Firması ile sözleşme imzalayabilmek için bir an önce mahkeme kararının uygulanmasına ilişkin yazının kendilerine gönderilmesi istemişti.
Belediye yetkilileri yazının kendilerine ulaşması ile birlikte STM firmasını hemen sözleşme imzalamaya davet edeceklerini belirtti. Firma ile sözleşme imzalandıktan sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılacağını böylece tesislerin yenilenmesine ilişkin 365 gün yani 1 yıllık sürenin de böylece start alacağını belirten belediye yetkilileri şu bilgileri verdi: “Balçova Dede Dağı üzerindeki tesislere vatandaşları taşıyan teleferik sistemlerinin yenilenmesine ilişkin çalışmaların başlaması ile birlikte dağın zirvesinde bulunan kafeterya, büfe, kır kahvesi ve restoran gibi tesislerin de yenileme çalışmaları yapılacak. Teleferik hattı tamamlandığında yukarıdaki sosyal tesisler de yenilenmiş olacak” diye konuştu.

Kaynak : www.yeniasir.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*