Balçova Teleferik Tesisleri yılbaşına hazır

Balçova Teleferik Tesisleri yılbaşına hazır
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Balçova’ya 12 milyon TL’ye yapılacak, 8 kişilik kabinlerle saatte bin 200 kişa taşıyabilecek, AB standartlarındaki yeni teleferiğin temelini attı.

Kocaoğlu, Büyükşehir’in açtığı ihaleyi belediye şirketi İZELMAN’ın kaybetmesi sonucu işlerinden olmakla karşı karşıya kalan 650 işçinin durumunu değerlendirdi.

Kocaoğlu, başta sendikalar olmak üzere “İhaleyi iptal etsin” diyen herkese yanıt verdiğini belirterek TBMM’nin mutlaka taşeronlaşmayı kaldırmasını istedi, şunları söyledi:

“Tüm milletvekilleri, sendikalar ve sivil toplum örgütlerini, emeğin hakkının verilmesi, emeğin işten atılma korkusuyla yaşamaması için TBMM’nin taşeronlaşma düzenin kaldırılması için mücadeleye çağırıyorum. Yasa belli. Hiçbir yere sığınmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde de 2009 yılında taşeronun kökünü kazıyan belediye başkanının kurumuna, ‘650 işçiyi alsın da, versin de’ diye kimsenin öneride bulunması gerekmiyor. Konuyu biliyoruz, yüreğimiz yanıyor. Ama biz doğru iş, doğru yönetim, doğru siyaset yapıyoruz.” İZELMAN’ın itirazından sonuç alınmazsa 650 işçiyle yollarını ayıracaklarını belirten Kocaoğlu, yasal düzenlemenin bunu gerektirdiğini söyledi, “İki senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi Adliye yakınlarında yakında ofis tutacak noktaya geldik. Bürokratik kurallara uyan böyle bir belediyeye ‘Bunu iptal etsin’diye söylem geliştiriyorlar. Bunu reddediyorum” dedi.

Kocaoğlu, AK Partili bazı milletvekillerini de eleştirdi, cumartesi günleri yaptıkları açılış ve temel atma törenleriyle, “İzmir’e çivi bile çakmadılar” ve “İlk 5 yılda yaptıklarından başka bir yatırımları yok” diyenlere en iyi yanıtları verdiklerini belirtti, sadece son 6 ayda teleferik hariç 516 milyon liralık yatırım ve hizmet getirdiklerini söyledi. Kocaoğlu, iktidar milletvekillerinden beklentilerini de şöyle sıraladı:

“Diğer illerle aramızdaki teşvik adaletsizliğinin giderilmesi konusunda çalışma bekliyoruz. Katı atık bertaraf tesisinin yer sorununu çözebilmemiz için ilgili bakanlıklarda etkin görev üstlenmelerini bekliyoruz. İzmir metrosu için yaptığımız ve en doğal hakkımız olan keşif artışı talebimizin daha fazla gecikmemesi için Ankara’da kulis yapmalarını bekliyoruz. Tramvay projelerimize ilişkin bakanlık onayının, başkentin tozlu raflarından indirilmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz. Vatandaşa hizmet için kullanacağımız Hazine arazilerinin tahsisi konusunda etkin rol oynamalarını bekliyoruz. İzmir’e yönelik çifte standartların ortadan kaldırılması için Ankara’da bir güç, bir baskı unsuru oluşturmalarını bekliyoruz.

Kocaoğlu, Ekonomiden Sorumlu Bakan Zafer Çağlayan’ın, yeni fuar alanı için kredi kullanılacaksa, yabancı kaynakta 2, yerli kaynakta 4 puan teşvik olduğunu açıkladığını söyledi. Bunun üzerine rahatladıklarını belirten Kocaoğlu, ancak kullanabilecekleri kredi üst limitinin 600 bin TL olduğunun ortaya çıktığını açıkladı, “Türkiye’nin en düşük kredisi, ama üst limit 600 bin TL. Biz 400 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz” dedi, konuşmasını Mevlana’nmın Mesnevi’sindeki, “Buğdayı olmaksızın değirmene gidenin ancak, saçı, sakalı ağarır, başka bir şey elde edemez” sözüyle bitirdi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da Kocaoğlu’nu her türlü, zorluğa, baskıya karşın her cumartesi temel atma ve açılış törenleri yaptığı için kutladı, “Bir yandan iş üreteceksiniz, öte yandan sırtınızda boza pişirecekler. Kolay değil” dedi. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu da hem hizmeti, hem de İzmirlilerin tarihten gelen efelik, dik duruşunu övdü.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*