Başkan Nevzat Paladan Teleferik Müjdesi (Video)

Başkan Nevzat Paladan Teleferik Müjdesi :Aksaray’da vatandaşların faydalanacağı birçok önemli projeye imza atan Aksaray Belediyesi bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın talimatıyla Kılıçaslan parkı ile Kılıçaslan tepesindeki seyir terası arasına teleferik yapılıyor. Aksaraylı vatandaşlara yeni bir nostalji yaşatmayı hedefleyen Başkan Nevzat Palta, katıldığı bir TV programında Aksaray’a teleferik yapacağı müjdesini verdi.

Teleferiğin ihaleye çıkarıldığını ifade eden Başkan Nevzat Palta yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Teleferikte bizim projemizde var. Teleferik biraz pahalı bir şey. Bununla ilgili çalışmaları biz yaptık. Bir iki yurt dışı firmasından fiyat aldılar tabi rakamlar çok yüksek çıktı. Değerlendirmeye aldık geçen sene ve bu yıl tekrar gündeme getirdik. Yerli firmalar var onlardan fikir anlamında fiyat alındı. İhaleye yeni çıktık. Ve baktık ki yaklaşık maliyeti yapılabilir bir rakam bizim bütçemize uygun olarak gördük ve ben talimat verdim. Şu anda ihaleye çıktı arkadaşlarımız. İnşallah sonuçta ihaleye katılım olması lazım. Yükseklik 500 ila 600 metre civarında, Kılıçaslan parkından bir merkez yapılacak oradan yukarıya seyir terasına güzel bir teleferikle insanlarımız gidip gelecekler o nostaljiyi yaşayacaklar. İnşallah buda şehrimize ayrı bir hava verecek diye düşünüyorum. Bunlar şehirler için güzel hizmetler. Şehirler sadece klasik anlamda insanların ihtiyaçlarının giderildiği değil, insanların evet ben bu şehirde yaşıyorum ve mutluyum diyebileceği mekânlar, ortamlar olmalı biz bunları oluşturmamız lazım. O açıdan ben teleferiği de önemsiyorum. Bu sene de süreç uygun giderse Allah nasip ederse teleferiği hayata geçirmiş olacağız.

Kaynak : www.aksaray.bel.tr