Başkanın hayali Nife teleferik

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı en büyük hayalinin efsanevi Nif Dağı’nın zirvesine sosyal tesisler, spor ve konaklama tesisleri yapıp, buraya da ulaşımı teleferikle sağlamak olduğunu ilk kez Egeli Sabah’a açıkladı
Egeli Sabah’ın geleneksel Sabah Kahvesi söyleşilerinin bu haftaki konuğu İzmir’in kirazı ve sanayisi ile ünlü ilçesi Kemalpaşa’nın CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı oldu. Egeli Sabah Yayın Yönetmeni Ünal Ersözlü ve yazı işleri ekibimizi makamında ağırlayan Karakayalı, Türkiye’nin en fazla göç alan ilçelerinden biri olan 71 bin nüfuslu Kemalpaşa’nın son yıllardaki büyük değişim ve gelişimini anlattı. Başkan Karakayalı, ilçenin doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak yeni bir projeyi de ilk kez Egeli Sabah’a anlattı. Karakayalı, Antik Çağ’da, Olimpos adını taşımış 19 dağdan biri olan 1510 metrelik Nif Dağı’nı turizme açmak için kolları sıvadıklarını belirtti, dağ ile ilçe merkezini birbirine bağlayacak teleferik projesini ilk kez açıkladı. Karakayalı, teleferikle çıkılacak dağda başta konaklama tesisleri olmak üzere çok sayıda sosyal donatı merkezinin de içinde olacağı projenin 2014 seçim vaadi olduğunu da belirtti. Karakayalı bu proje ile, başkan adaylığını da belirtmiş oldu.

SOSYAL YARDIMLAR
Bize Kemalpaşa’yı anlatır mısınız?
– Çok göç alan bir ilçe ve bunun getirdiği bazı sıkıntılar var. Doğup büyüdüğü topraklardan göçüp buraya yerleşenlerin kente uyum sağlaması biraz zaman alıyor. Belediye olarak bunları önlemek için sosyal çalışmalara öncelik veriyoruz. Göç edenlerin çoğu ekonomik olarak alt gelir grubunda olanlar. Bu yüzden başta işsizlik olmak üzere, birçok konuda projeler geliştiriyoruz. Örneğin Kadın Danışma Merkezlerimiz var. Burada kadınlarımıza sosyal açıdan neye gereksinimleri varsa veriyoruz. Ekonomik destek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bazı yoksul ailelerin giderlerini karşılamaya çalışıyoruz. Başarılı ancak fakir öğrencilere dershane, hastalara sağlık hizmeti sunuyoruz. Odun ya da kömür alamayanlara katkıda bulunuyoruz. İşsizse, iş bulmasında yardımcı oluyoruz.

Nasıl bir çalışma programınız var?
– Seçimlerden hemen sonra bir ekip kurdum. Kemalpaşa’nın aynası, benim de adeta elim kolum oldu. Hepsi yüksek okul mezunu, pırıl pırıl arkadaşlar. Konularına vakıflar. Kemalpaşa’yı ev ev dolaşıyorlar. Şu ana kadar 10 binden fazla eve gittiler. İlçe merkezinde gidilmedik yer kalmadı. Evde kim yaşıyor, kim çalışıyor, kim özürlü, kim yaşlı, kim öğrenci. Bunlar tek tek tespit ediliyor. Mahalleli ne istiyor, ne bekliyor not ediliyor. Daha sonra bana iletiliyor. Ben de bürokratlarımıza bu işleri çözmesi için talimat veriyorum. Eğer söylememe rağmen sonuç alamazsak, hesabını da soruyoruz.

Nasıl bir Kemalpaşa hayal ediyorsunuz?
– Mutlaka herkesin bir bakış açısı vardır. Benim de 24 saat yaşanabilir bir Kemalpaşa hayalim var. Bunu sağlamak için de ne gerekiyorsa yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Öncelik olarak 36 yeni park yaptık. Buralara vatandaşlarımız gelsin diye kafeler kurduk. Kışın da Kemalpaşa’daki canlılığı artırmak istiyorum. Bunun için bir üniversiteye, bir fakülteye veya bir meslek yüksek okuluna ihtiyacımız var. Bunu sağlayabilirsek kışın da hareketliliği sağlarız. Tabii ki İzmir’e yakın olmamızın avantajı kadar dezavantajı var. Kemalpaşa’da yaşayanların neredeyse tamamı bütün ihtiyaçlarını İzmir’den karşılıyor. Bornova’ya çok yakınız. Bu yüzden İzmir’e gitmek tercih ediliyor. Ben yıllarca dershanecilik yaptım ve öğrenciyi Kemalpaşa’da tutmanın zorluğunu çok iyi bilirim. Ne yaparsanız yapın, Kemalpaşalı’nın İzmir’e gitmesini önleyemezsiniz.

Kaynak: sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*