Batmanın Antikkenti Hasankeyfe Teleferik geliyor

Batmanın Antikkenti Hasankeyfe Teleferik yapılacak :Hasankeyf’te yeni yerleşim alanından kaleye ulaşımın sağlanmasını sağlayacak teleferik projesi için düğmeye basıldı.

Hasankeyf’te yeni yerleşim alanından kaleye ulaşımın sağlanmasını sağlayacak teleferik projesi için düğmeye basıldı. İki firma tarihi ilçede teleferik projesi için ön fizibilite çalışması yaptı. Antik kenti Hasankeyf’e Teleferik kurulması için ön fizibilite çalışması yapıldı. Ilısu Barajı sonrası ilçeyi turizme kazandırmak, doğa ve tarihi alanları daha iyi ifşa etmek amacıyla Hasankeyf Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi tarafından düşünülen proje için iki firmanın ön fizibilite çalışmaları yaptığı öğrenildi.

YENİ HASANKEYF’TEN KALEYE…

Teleferiğin kurulacağı yerler, taşıma kapasitesi, maliyeti gibi birçok alanda ön fizibilite çalışmaların yapıldığı, en uygun projenin ve maliyetinin kabulü sonrası teleferik projesinin hayata geçirilmesinin planlandığı kaydedildi. Yetkililer, teleferik projesiyle ilgili “Turizm potansiyelini değerlendirme, Ilısu Barajı sonrası Hasankeyf’in su ulaşmadığı tarihi kale ve alanlara yerli-yabancı turistleri gezdirme amacıyla Yeni Hasankeyf yerleşim biriminden başlayarak mevcut üst alanlara kadar bir teleferik projesi üzerinde çalışıyoruz. Eğer proje uygun görülse ve bütçesi de onaylansa Hasankeyf’e teleferik yapılacak ve artık tur operatörlerinin gezi güzergâhına girmeyi başaracak” açıklamasını yaptı.