Bayraktepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor

Bayraktepe Kayak Merkezi Kış Sezonuna Hazırlanıyor :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış’taki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde çalışan görevliler, kış sezonu hazırlıklarına başladı.

Sarıçam ormanları arasında yer alan ve kristal karıyla bilinen Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki mekanik tesislerde ve pistler bölgesindeki çalışmalar hızlandı.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan kış mevsimi öncesinde pistler bölgesi ve mekanik tesislerde bakım ve hazırlık çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Sarıkamış’ın yapılan yatırım ve projelerle kış turizmi açısından Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını belirten Gürbüz, “Kışa hazırlık çalışmaları kapsamında 8 ve 9 numaralı pistlerde dolgu ve tesviye çalışmaları yapılıyor. Ayrıca diğer pistlerde de personel tarafından ot ve taş temizliği çalışmaları var. Mevcut 3 telesiyeje ait mekanik bakım çalışmaları tamamlanmak üzere” dedi.

Oteller bölgesinde de yapımı devam eden 3 otel inşaatının hızla yükseldiğine değinen Gürbüz, “Araç park alanıyla kayak merkezine giriş yolu asfaltlanıyor. Bu sezon ilçemize gelecek yerli ve yabancı konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Bayraktepe Kayak Merkezi’nde uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip 3 adet bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle hizmet veriliyor.