Bayraktepe Kayak Merkezi Yolu Sıcak Asfalt Kaplandı

Bayraktepe Kayak Merkezi Yolu Sıcak Asfalt Kaplandı :Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi’nin girişine yapılan yol, Vali Eyüp Tepe’nin katılımıyla açıldı.

Kış Turizm önemlik merkezlerinden bir tanesi olan Sarıkamış oteller bölgesinde yapılan sıcak asfalt yol, bölgenin havasınıda değiştirdi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Karayolları 18. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu ve Kaymakam Muhammed Gürbüz ile Bayraktepe Kayak Merkezi’nin girişine yapılan yolu bir süre gezdi.

Vali Tepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayraktepe Kayak Merkezi giriş yolunun karayolları bölge müdürlüğü ve il özel idaresinin ortak çalışmasıyla yapıldığını, yolun Kars ve Sarıkamış’a yakışır güzellikte olduğunu belirtti.

Sarıkamış’ta önemli ve güzel çalışmaların bir bir hayata geçtiğine dikkat çeken Kars Valisi Eyüp Tepe; “Sarıkamış bizim vitrinimiz ve bölgede çok ciddi bir turizm merkezi olacak. Bakanlarımız ve üst düzey yöneticilerimiz, yerli ve yabancı konuklarımızı burada ağırlıyoruz. Tabii bu çalışmalar büyük görünmeyebilir, aslında bunlar birer adımdır. Yavaş yavaş hepsi hayata geçiyor” dedi.

Sarıkamış’ta çok ciddi projelerin yapıldığını, bir yıl içinde ilçenin çehresinin değişeceğini ifade eden Eyüp Tepe; “Kayak merkezinin alt kısmına taşıma amaçlı yeni telesiyej yapılacak. Pistlerimizin ışıklandırılması için yakın zamanda ihale yapacağız. Ayrıca kızak pisti ve önümüzdeki sene futbol sahaları yapılacak. Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında bütün bakanlıklarımızın destekleriyle Sarıkamış’ın çehresi değişecek. O zaman Sarıkamış neydi, ne oldu diyeceksiniz. Bu şekilde Sarıkamış’taki eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Sıkıntılar yaşasak da bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardın Vali Eyüp Tepe ve beraberindekiler 1 kilometrelik yolun açılışını yaptı. Tepe, Karayolları Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu’na da Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde yapılanan asfalttan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine ev sahipliği yapan bölgede yapılan asfaltın ardından EDAŞ’ında yol kenarlarını ışıklandırması bekleniyor.