Bayraktepe Kayak Merkezinde Atlı kızaklar kışa hazır

Bayraktepe Kayak Merkezinde Atlı kızaklar kışa hazır : Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kullanılan atlı kızaklar, kayak sezonunda ilçeye gelecek turistler için hazırlandı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesinde turizm amaçlı kullanılan kızaklı atlara, kışlık için kancalı nal takılmaya başlandı.

Kent merkezinde vatandaşların vazgeçilmez ulaşım aracı olan, Bayraktepe Kayak Merkezi’nde de gezinti amaçlı kullanılan atlı kızaklar, yaz aylarında yük taşımacılığında kullanıldı.

Kışın da yerli ve yabancı turistler tarafından gezi amaçlı kullanılan kızaklı atlara, nalbantlar tarafından kancalı nal çakılıyor. Sarıçam ormanlarının
arasında turistlere gezinti imkanı sunan kızak sahipleri, yeni sezon için hazırlık yapıyor.

Kızak sahipleri, yazlık için takılan nalları söktürerek, yerine buz ve kardan etkilenmemesi için kışlık nal taktırıyor. Atlı kızakçı ve aynı zamanda nalbant olan Bülent Göğdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın at arabacılığı, kışın da atlı kızakçılık yaptığını belirterek, kış hazırlıkları kapsamında kızakların bakımı ve atların nallarını değiştirdiklerini söyledi.

Tepe Mahallesi’nde evinin bahçesinde atlara nal çaktığını ifade eden Göğdaş, hem kendi hem de diğer kızakçıların atlarına kışlık nal taktığını
vurguladı.

Göğdaş, “Bölgemizde yoğun kar yağdı. Biz de kışın gelmesiyle karın yağmasıyla beraber atların yazlık nallarının söküp yerine kışlık nalları taktık.
Nasıl ki kış sezonu başlamadan arabaların lastikleri değişiyorsa biz de atlarımıza kancalı kış nalı takıyoruz. Bu kancalı nalları arabaların çelik
makaslarından yaptırıyoruz. Çünkü kar ve buzu daha iyi tutsun ve güvenli olsun istiyoruz” dedi.

Atların ayağındaki yazlık nallar söküldükten sonra ayak tırnaklar temizleyip, tesviyesini yaptıklarını anlatan Göğdaş, nalları takılan atların kızaklara koşulup test sürüşünden geçtikten sonra iş başı yaptığını vurguladı.