Bir Haftada Kayak Öğrenme

Gediz ilçesinde, Murat Dağı’nda yeni oluşturulan kayak merkezinde 23 öğrenciye kayak eğitimi verildi.Murat Dağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi’nde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Aydın Şentürk ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Demirel tarafından verilen eğitime, Gediz Ticaret Meslek Lisesi’nden Müdür Başyardımcısı Hasan Ulutürk, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Kırbıyık ile 23 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, bir hafta süren eğitimde, bin 850 metre yüksekliğindeki Sarıçiçek Yaylası’nda oluşturulan pistte kayak takımlarını kullanarak bu sporu öğrendi.

Uludağ’dan iki kat fazla kar var

Yrd. Doç. Şentürk, eğitim çalışmasında ilk olarak kayak sporuyla ilgili teorik bilgiler aktarıldığını, daha sonra eğitmenler eşliğinde uygulamalı çalışma yapıldığını söyledi.

Murat Dağı’nın zirvesinin 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip olduğu bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Şentürk, buradaki kayak merkezinin eğitim için çok uygun bir alan olduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Şentürk, Sarıçiçek Yaylası’nın, Türkiye’nin kar oranı bakımından kayak sporuna en uygun bölgelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Buradaki kayak merkezinin geliştirilmesi gerekiyor ama eğitim için şu anda ideal bir pist. Kar olarak da çok güzel. Şu anda Uludağ’da ortalama 1,10-1,20 santimetre kar varken burada 2,5 metre kar bulunuyor. Bu yıl Kütahya’da kar yağışının pek görülmediğini düşünürsek burası birçok kayak pistine göre daha uzun vadeli ve daha uzun süreli eğitim verilebilecek ve kayak yapılabilecek pistlerden biri olma yolundadır. Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız bu konularda çok fazla emek sarf etmiş. Biz de Kaymakamımızın ricasıyla burada gönüllü olarak emek veriyoruz.”
Bundan sonraki süreçte eğitimlerin devam etmesini beklediklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Şentürk, buradan bölge halkının yararlanmasını önerdi.

“’Eğitim almadan asla kayak sporu yapmayın” uyarısı

Kırbıyık da öğrencilerin kayak sporunda ilk deneyimlerini başarıyla tamamladığını anlatarak, “Bize bu imkanı ve bu tesisi kazandıran Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanımız Mehmed Ali Saraoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

Kayak sporunun çok zevkli ve eğlenceli olduğunu kaydeden Kırbıyık, bu sporun eğitim almadan asla yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: hurriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*