Bitlis Çitkaya Kayak Tesisinde kayak sezonu açıldı

Çitkaya Kayak Tesisinde kayak sezonu açıldı :Bitlis’te kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı Çitkaya Kayak Tesisi’nde kayak sezonu açıldı. Hafta sonunu fırsat bilen Bitlisliler de kayak tesisine akın ederek kaymanın keyfini yaşadı.

Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Bitlis’te vatandaşlar bugün sezonun açıldığı Çitkaya Kayak Tesisi’ne akın etti. Bitlisliler karın keyfini çıkarırken Bitlis Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, vatandaşların Yağan karın nimetlerinden faydalandıklarını söyledi. Tesisin cıvıl cıvıl olduğunu söyleyen Güven, “Tüm Bitlislileri kayak yapmaları için tesisimize bekliyoruz. Ayrıca geçmiş yıllarda pistimizin ortasındaki çukurlar, Bitlis Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından dolduruldu. Kayak pisti bu çalışmalarla daha sağlıklı ve güvenlik bir hale getirildi. Kayak pistimizden çocuklar, gençler ve yaşlılar olmak üzere herkes yararlanıyor” diye konuştu.

Kayak tesislerinin şehir merkezinde olmasının büyük avantaj olduğunu söyleyen Güven, Bitlislileri kayak yapmaya davet etti. Spor Eğitim Merkezi’ne alınan 80 çocuk ve gence Çiftkaya Kayak Tesisi’nde hocalar eşliğinde kayak eğitimi verildiğini de anlatan Güven, bu öğrencilerden kayak şampiyonları çıkması için mücadele verdiklerini de söyledi.