Bitliste Kayak Sezonu Devam Ediyor

Yurdun büyük bölümünde bahar mevsimi yaşanırken, karın ana vatanı Bitlis’te mart ayının son günlerinde vatandaşlar kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Günde 3 mevsimin bir arada yaşandığı Bitlis ve ilçelerinde bir yandan karla mücadele devam ederken, bir yandan da hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Dağı’ndaki kayak merkezinde akın ediyor. Yurdun büyük bölümünde kardan eser kalmazken, mart ayının son günlerinde bile halen karın etkisini gösterdiği kentte vatandaşlar aileleriyle birlikte hafta sonlarında kayak yapmanın keyfi yaşamak için Nemrut Kayak Merkezine akın ediyor.

Bitlis İl Özel İdare ekipleri hafta başında etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle kapanan Nemrut Kayak Merkezi yolunu uzun uğraşlar sonucu ulaşıma açtı. Nemrut Kayak Merkezi yolundaki karla mücadele çalışmalarına katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, mart ayının son günleri olmasına rağmen Bitlis’te bir yandan karla mücadelenin bir yandan da kayak sezonunun devam ettiğini söyledi. Nemrut Kayak Merkezinin yolunun hafta başındaki tipi ve fırtına nedeniyle kapandığını belirten Vali Yurdakul, ekiplerin sabah saatlerinden itibaren yürüttükleri çalışmayla yolun yeniden ulaşıma açıldığını ifade etti.

‘KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR’
Nisan ayına girmek üzere olduğumuz bu günlerde Bitlis’te halen kayak keyfinin devam ettiğini ifade eden Vali Yurdakul, piste yapılan düzeltmeyle kayak sezonun devam etmesini sağladıklarını kaydetti.

Nemrut Dağında bulunan kayak merkezinin Nisan ayında bile halen kayak yapılabiliyor olması nedeniyle dünyadaki ve Türkiye’deki kayak merkezlerinden farklı olduğuna dikkat çeken Vali Yurdakul, ‘Nemrut’ta Nisan ayında bile kayak yapılabiliyor. Gerek hava şartları gerekse kayak merkezinin konumu dolayısıyla burada yılın bölümünde kayak yapılabiliyor.

Kaynak: sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*