Boluda Yaşayanlar Kayak Yapmayı Öğrenecek

Boluda Yaşayanlar Kayak Yapmayı Öğrenecek : Bolu’da yaşayan vatandaşlara kayak sporunu sevdirebilmek için yeni bir projeyi daha bir iki yıl içerisinde hayata geçireceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Bolu’da kayak konusunda Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir tanesine sahibiz. Erzurum’da bakıyorsunuz vatandaşlar çoluk çocuk toplanıp kayak yapıyorlar; ama Bolu’da kayak yapan yok denecek kadar az. Gönlümüz arzu ediyor ki büyük küçük tüm vatandaşlarımız Kartalkaya’daki kayak merkezine gitsin ve kaymayı öğrensin. Buna yönelik olarak da Bolu Valiliği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Ticaret Sanayi Odası ile birlikte bir çalışma başlatmıştık.

Üniversiteye ayrılan bir yer var, acaba orayı kayak öğrenme merkezi haline getirebilir miyiz, diye düşündük. Eğer orada öğrenme ile ilgili çalışmaları yapabilirsek burada kaymayı öğrenenler otellerin pistlerinde de rahatlıkla kayabilirler. Allah nasip ederse bu çalışmayı sürdürüyoruz. Üniversiteye ait olan mekanda bürokratik bazı engeller var, bunları aşmaya çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Bolu’da yaşayan herkes, kayak yapmayı öğrensin. Bizim yapacağımız yer eğitim kayak pisti olacağı için burada kayak yapmayı öğrenen vatandaşlarımız diğer kayak pistlerinde de rahatlıkla kayabilecek duruma gelecekler” dedi.

Başkan Yılmaz bu projesini açıklarken Bolu’da yaşayanların zaten bu kış yağan kardan sonra zemini beton olan İzzet Baysal caddesinde kaya kaya kayak yapmayı öğrendiğini unutmuş görünüyor.o nedenle kayak yapmak isteyen vatandaşı istediği zaman otobüslere bindirip Kartalkaya kayak pistine götürebilir.