Bosnada Kayak Sezonu Başladı

Bosnada Kayak Sezonu Başladı :Saraybosna yakınlarındaki Yahorina kayak merkezinde düzenlenen törenle, kayak sezonu resmen açıldı

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Yahorina kayak merkezinde, sezon resmen başladı.

Doğu Saraybosna Turizm Organizasyonları Müdürü Branka Spasoyeviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün kayak sezonunu başlattıklarını ve merkezdeki teleferiklerin çalışmaya başladığını söyledi.

Yahorina’daki kar kalınlığının henüz yeterli seviyeye ulaşmadığını kaydeden Spasoyeviç, bugün itibarıyla dağdaki kar kalınlığının 30 santimetre olduğunu belirtti.

Spasoyeviç, Yahorina’nın yeni sezona hazır olduğunu kaydederek, “Otellerimizde 2 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Buna yakın bir sayı da civardaki kiralık ev ve pansiyonlarda mevcut. Yeni yıl dolayısıyla otellerimizin büyük bir çoğunluğu şimdiden doldu” dedi.

Yahorina’yı sezonun ilk gününde ziyaret eden Tarik Spahiç, ilk kez Yahorina’ya geldiğini ve ilk izlenimlerinin harika olduğunu söyledi.

Bosna’daki savaş sırasında hiç hasar görmeyen Yahorina kayak merkezi, başkent Saraybosna’ya 28 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kentin diğer kayak merkezleri İgman ve Byelaşnitsa’ya oranla çok daha geniş kayak pistlerine sahip olan Yahorina’da, kayak krosu, kızak, gece kayağı ve yürüyüş için uygun alanların yanı sıra kayak okulları ve kayak servisi de bulunuyor.

Bosna Hersek’in diğer önemli kayak merkezlerinden Byelaşnitsa’da ise resmi açılışın önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.