Bozdağ Kayak Tesislerinde Bu Yıl Kayak Yok

Bozdağ Kayak Tesislerinde Bu Yıl Kayak Yok :21 Ocak tarihinde meydana gelen çığ felaketinin ardından, Bozdağ Kayak Tesisleri’nin bu yıl hizmete açılmayacağı öğrenildi. Kayak Merkezi’nin internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve çığ uzmanları tarafından yapılan ölçümler sonucunda Bozdağ Kayak Merkezi’nin 2014 sezonunda da açılmayacağı” ifadelerine yer verildiği gözlenirken, tesislerin geleceği hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.
Tesislerin açılıp açılmayacağı konusunda yetkili çevrelerden açıklama bekleyen kayakseverler, Ege’nin incisi Bozdağ’ın değerlendirilememesinin bölge ekonomisi açısından olumsuz olduğunu söylediler.
Kayak tesislerinin hizmete açılayacak olmasına karşın kar yağması durumunda kayakseverlerin küçük tepe yamaçlarında kayak yapması bekleniyor.
Öte yandan Ödemiş’in Gölcük yaylası da Aralık ayının girmesi ve soğuk havanın gelmesiyle sessizlik yaşıyor. Hareketli geçen yaz aylarının ardından, belde kışa girmeye hazırlanırken, Gölcük sessizliği ile hareketli yaz günlerini aradığını hissettirdi.