Boztepe teleferik hattı Orduya yaradı

Boztepe teleferik hattı Orduya yaradı :ORDU Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için teleferik yaptırdı. Bu zamana kadar yaklaşık 2 milyon kişiyi taşıyan teleferiğin diğer belediyeler tarafından da örnek alındığını belirten Torun, kente gelen turist ve yatırımcı sayısının da arttığını söyledi.

Ordu Belediyesi tarafından 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metre uzunluğunda, 21 kabinden oluşan ve 9 milyon TL’ye malolan teleferik istasyonu yapıldı. Bu zamana kadar yaklaşık 2 milyon kişiyi taşıyan teleferiğin Türkiye’de ki diğer belediyeler tarafından da örnek alındığını belirten Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, kente gelen turist ve yatırımcı sayısının da arttığına dikkat çekti. Boztepe’nin Ordu turizmi için bir milat haline geldiğini, ilerleyen günlerde bunun olumlu sonuçlarını almaya devam edeceklerini belirten Başkan Torun, “Bugün Ordu’ya gelen turist sayısı, konuk sayısı ikiye katlanmıştır ve her geçen günde artmaktadır. Kente gelen yatırımcı sayısı da artmaktadır. Ordu artık bir cazibe merkezi olmuştur. Teleferik hizmete girdikten sonra şuana kadar teleferik parkına 459 tur otobüsü giriş yaptı. Bu otobüslerde yer alan 18 bin 935 turist teleferikle Boztepe’ye çıktı. Yerli ve yabancı turistlerin kentimize olan ilgisi her geçen gün katlanarak artıyor” dedi.

Başkan Torun, yerli ve yabancı turist turlarının teleferikten önce kentte uğramadıklarını söyledi. Torun, “Birçok ilden ve ülkeden turlar geliyor. Ordu’dan daha önce direk geçen Karadeniz gezisi yapan turlar artık Ordu’da konaklıyor. Daha önce transit geçenler hiç değilse bir gece konaklıyor veya belli bir saatini artık kentte geçiriyor. Bu da Ordumuz için çok büyük bir avantaj. Turizmi zaten bu şekilde büyüteceğiz. Turizm ince bir yol, bu yolda da emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir, Ağrı, Kırklareli, Antalya ve Fethiye Belediyelerin Boztepe’ye kurulan teleferik istasyonunu yakından incelediğini, bu projeyi örnek alarak uygulamak için çalışma yürüttüklerini de anlatan Belediye Başkanı Seyit Torun, kendisi de başka bir ile gittiğinde yetkililerin teleferiği sorduğunu söyledi. Başkan Torun, teleferiğin kentin görünümünü değiştirdiğini dile getirdi.

Kaynak : www.haber3.com