Boztepe teleferik projesi için meclis üyelerinin değerlendirmeleri | TRABZON

Boztepe teleferik projesi için meclis üyelerinin değerlendirmeleri
Trabzon Belediyesi’nin 61 projesinden biri olan Boztepe’ye teleferik, yeniden belediye meclis gündemine alındı. 2009 seçimlerinde Trabzon Belediyesi’nin 61 projesinden biri olarak açıklanan Boztepe’ye teleferik projesi oy çokluğu ile gündeme alınırken, tartışmaları da beraberinde getirdi. Teleferik yapımının gündeme alınmasına yönelik görüşmelerde söz alan CHP’li Meclis Üyeleri tepki gösterdi.

CHP’Lİ DAYI KARŞI ÇIKTI

CHP’li Ömer Dayı, projenin yapımının yeniden meclise gelmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, “Fizibil olmadığı ve yapılmayacağı söylenmişti, bütün bunlar kayıtlarda var. O kayıtları yeniden dinlemek isterim” dedi. Dayı, “Ne oldu, ne değişti de şimdi uygun düştü, uygun oldu? Bunu esefle karşılıyorum. Ne olduysa bu Boztepe otel olayı gündeme geldikten sonra fizibilite çalışmaları uygun düştü” diye konuştu. Komisyon Başkanı Necdet Albayrak ise “Mülkiyeti belediyeye ait üstü fiilen otopark olarak kullanılan İskenderpaşa Mahallesi’ndeki alandan başlayarak, Boztepe Mahallesi 3 Nolu parsel üzerinden belirlenen alana kadar fizibilite çalışması yapıldı. Tespit edilen güzergahın teleferik hattı olarak imar planına işlenmesi hususunda hazırlanan teklifin uygun görüldüğüne dair imar komisyonu raporu oya sunuldu” dedi.

İŞTE MECLİS ÜYELERİNİN DEĞERLENDİRMESİ

Turgay Şahin: “Bu gündemden kalkmıştı. Yapılmasına da ben baştan zaten karşıydım. Üç ay önce mezarlık müdürü meclisten iki cenaze arabası istedi. Belediye başkanımız ‘paramız yok şimdilik bir tane alalım daha sonra bir tane alırız’ dedi. Yazık günah kamunun parasına. Kamunun parası seçim yaklaşıyor diye popülist politikalarla tekrar gündeme getirilmesin diyorum.”

Lütfiye Arslan: “Ben bu çelişkiyi anlayamıyorum, yol çalışmaları için paramız yok denildi. Bakıyorum teleferik yapma projesi hemen gündeme gelebiliyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgede yola çözüm yapamayan bir yönetim nasıl oluyor da teleferiği gündeme alabiliyor?”

Seyfullah Kınalı: “Bu 61 proje vaadimizde vardı. İlerleyen zamanda başkanımız şüpheleri olduğunu ifade etmişti. Bu doğrudur. Fakat kamuoyundan bu tür talepler gelmeye devam etti. Çeşitli şekilde bunun üzerine Sayın Başkanımız, herkesin görüşlerini aldı. Bu arkadaşlar davete katılmadı. Bizim anlayışımızda popülizmin yeri yoktur.”

Necip Sevinç: “Bu projenin imar planına işlenmesinde bir mahsur yok. Bir çizgidir. Ancak şu gün için bakıldığında çok fizibil görünüyor mu, ayaküstü yaptığımız bir hesapla olmayabilir. Yarın ne olur olmaz imar planına işlenmesinde bir mahsur olduğnu düşünmüyorum.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*