Bursanın teleferik anketinde yeşil-beyaz önde ama narçiçeği daha cazip

Bursanın teleferik anketinde yeşil-beyaz önde ama narçiçeği daha cazip
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni teleferik kabinleri rengi için internette başlattığı ankette yeşil-beyaz renkler önde gidiyor. Fakat özellikle İpekböceği tramvayının rengi olan narçiçeği rengi genel kamuoyunda daha çok ilgi görüyor…

Bu sütunların sürekli okurları, 15 Mayıs Çarşamba günü aktardığımız notları biliyorlar. O yazıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından bursa.bel.tr internet adresinde başlatılan “Yeni teleferik kabinleri ne renk olsun?” konulu anketi duyurduk.
Çarşamba günü için, anketin ilk iki gününde kullanılan oy sayısı 22 bin 367 olarak kayda geçti. Büyükşehir’in internet sitesine girip yeşil, yeşil-beyaz ve kırmızı renkleri arasında ilk iki günde yapılan tercihlerden ilk sırayı 11 bin 835 tercihle yeşil-beyaz renkleri alıyordu. Yapılan tercihlerin yüzde 53’ünü oluşturan bu isteğe karşılık, kırmızı tercihini yapan 9 bin 298 kişi yüzde 42’li oluşturuyordu. Yüzde 6’yı oluşturan 1.238 kişi de yeşil renkli teleferik kabini isteğini ortaya koymuştu.
Ankete dün de baktık.
Gerçi, ilk iki günün hızı kesilmiş ama son durum şu: 13 bin 618 tercih yapılan yeşil-beyaz yüzde 53 ile yine ilk sırada. 10 bin 540 tercih alan kırmızı yüzde 41 ile ikinci, 1b490 tercih alan yeşil renkli kabin isteği ise yüzde 6 ile üçüncü sırada.
Yani…
Bursalılar’ın anket başındaki eğilimi değişmemiş durumda. Rakamlar farklılaşsa bile oranlar aynı.
İşte…
Anketi yayınladığımız çarşamba gününden beri okurlarımızdan ve değişik ortamlarda karşılaştığımız dostlardan değişik renk önerileri alıyoruz.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursaspor’dan dolayı yeşil-beyaz renk Bursa için çok önemli olsa da, “teleferik kabininde yeşil-beyaz rengin silik kalacağı” kaygısı var.
Özellikle…
Ortama dikkat çekilirken “Uludağ’da ağaçların arasında yeşil kaybolur, kar yağdığında ise beyaz belli olmaz” şeklindeki görüş çok sık dile getiriliyor.
Buna karşın…
Yeni kabinler için iki renk üzerinde duruluyor. Öncelikle, “İpekböceği tramvayının narçiçeği olan rengi çok etkileyici. Teleferik de aynı renk olabilir. Üstelik Bursa Büyükşehir Belediyesi araçları arasında bütünlük de sağlanır” diyenlerin önerileri pek yabana atılacak gibi değil.
Yanı sıra…
Yeni teleferik kabinleri için gece mavisi ya da turkuaz renkleri önerenler de var ki, bu renkler de canlılıklarıyla Bursa’ya renk katarlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*