Cıbıltepede Kayak Keyfi

Cıbıltepede Kayak Keyfi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde sezon açıldı. Son yağan karla 2. Etap pistlerde kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Kristal karı ve sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Sarıkamış, kayakseverlerin akınına uğradı.

Vatandaşlar, beyaza bürünmüş kayak merkezinin manzarası eşliğinde kızak, kayak, snowboard yaptı. Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerde bulunan karların bastırılarak kayak için ideal duruma getirildiğini belirterek, “Şu an itibarıyla kayak yapılmaya başlandı. Pistlerimizde yeterli kar var.

Gönül rahatlığıyla herkes kayak yapabilir. Yerli ve yabancı konuklarımızı bekliyoruz” dedi. Kayak Antrenörü Şener Ağbaba da kayak için her şeyin uygun olduğunu ifade ederek, kazasız sağlıklı bir sezon olması dileği ile bütün kayakseverleri Sarıkamış’a beklediklerini söyledi. Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 3 bilgisayar donanımlı saatte ortalama bin kişi taşıma kapasiteli telesiyej ve toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pist bulunuyor.