Denizli Zeytin Yaylasına teleferik geliyor

Denizli Zeytin Yaylasına teleferik geliyor : DENİZLİ, Muğla ve Aydın’ın bölgesel kalkınmasına destek olmak için kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli Belediyesi’nin iki projesine toplam 1 milyon 498 bin lira mali destek verecek. GEKA, teleferik kurulacak olan ‘Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor’ ve Laodikya Antik Kenti’ndeki kazılarda ortaya çıkarılan Kutsal Haç Kilisesi’nin restorasyonu için ‘Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor’ projelerine destek kararı aldı….

GEKA’nın proje destek çağrısı yaptığı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’na Denizli Belediyesi iki projeyle başvurdu. Denizli Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü AB Proje Birimi tarafından hazırlanan ‘Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor’ ve ‘Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor’ projeleri başarılı bulunarak GEKA’dan finansal destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 4 milyon 186 bin lira olan iki projenin 1 milyon 498 bin lirası GEKA tarafından desteklenecek. Teleferik de kurulması planlanan 2 milyon 998 bin lira bütçeli Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi’yle, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası’nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleriyle ilişkilendirilmesi hedefleniyor.

Proje alanının doğal yapısını korumak için orman örtüsüne en az zarar verilecek şekilde çalışmalar yürütülecek. 12 ayda tamamlanması planlanan projede teleferik ile Zeytin Yaylası’na 6 dakikada ulaşım mümkün olacak. PSİKOPOS EVİ VE KİLİSE YOLLARI ONARIMI Denizli Belediyesi’nin kazı çalışmalarına mali destek vererek işletim haklarını aldığı Laodikya Antik Kenti’nde hazırlanan 1 milyon 188 bin lira bütçeli Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi’yle de önceki yıllarda gün yüzüne çıkarılan Kutsal Haç Kilisesi’nin güneyinde bulunan Piskopos evi, kilise arşivi ve kiliseye ulaşımı sağlayan doğu-batı-kuzey sokaklarının restorasyonu ile kilise içindeki gezinti alanları, yolları ve kilise üst örtüsü yapılacak. 18 ayda tamamlanması planlanan proje ile inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Kutsal Haç Kilisesi, iklim koşulları ve dış etkenlerden korunacak ve sürekli ziyarete açılacak, sadece ziyaret için değil ibadet amaçlı da turist çekilecek.