Denizlide Teleferik Hattı Yapımına Başlandı

Denizli Belediyesi tarafından yapılacak olan teleferik projesine başlanıyor.

Denizli Belediyesi’nin kentte yaşayan vatandaşların sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirdiği teleferik projesinde geri sayıma başlandı. Geçtiğimiz Eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen projede yer teslimi yapıldı. Bağbaşı Mahallesi’nden Zeytinli Yaylası’na çıkacak olan kentin ilk teleferik sistemi ile yerli ve yabancı turistin bölgeye çekilmesi hedefleniyor.

Denizli Belediyesi’nin projelerinden biri olan ‘Teleferik Projesi’nin Denizli’ye önemli kazanımları olacağını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Titizlikle sürdürdüğümüz planlamalarımız sonunda teleferik projemizin ihalesini geçtiğimiz Eylül ayında yaptık. İlgili firmayla sözleşme imzalayıp yer teslimini gerçekleştirdik. Bu projemiz hem Denizli’nin sosyal yaşantısına renk ve farklılık katacak hem de kent merkezindeki turizmin hareketlenmesini sağlayacak. Teleferik projemiz inanıyorum ki turizme ciddi katkılar sağlayacak” dedi.

Uzun süren araştırmalar sonucu teleferiğin başlangıç noktasının Bağbaşı Mahallesi’nde olacağını ve buradan Zeytinli Yaylası’na çıkılacağını dile getiren Başkan Zolan, “Bağbaşı Mahallesi’nden bindiğimiz teleferik ile Denizli’yi seyrederek Zeytinli Yaylası’na kadar çıkabileceğiz. Bin 300 metre uzunluğundaki bu sistemle Zeytinli Yaylası’nın o güzel ve muhteşem doğasına ulaşacağız. Böylece Denizli’mizde yaşamak daha da ayrıcalıklı bir hale gelecek” dedi. Kurulacak sistemde 24 kabin bulunacağını ve her kabinin 8 kişilik olacağını belirten Başkan Osman Zolan, ”Sistemle kentin tüm güzellikleri ve ormanları çıplak gözle izlenebilecek. Seyir noktalarından güneşin doğuşu ve batışına kentin görkemli görünüşü eşlik edecek. Teleferik sayesinde gerek yerli ve yabancı turistler gerekse Denizli halkı, şehrimizi çok daha farklı açılardan görme fırsatı bulacak. İnanıyorum ki, vatandaşlarımız teleferik hatlarına akın edecek ve şehir dışından gelen misafirleri ilk önce teleferikle gezdirecekler. Proje kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası’nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Teleferik ile Zeytin Yaylasına 6 dakikada ulaşım mümkün olacak. Sözleşme imzaladık ve yer teslimini gerçekleştirdik. Proje 330 gün içinde tamamlanacak. Şimdiden Denizlimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

Kaynak: www.hakimiyet.com