Düldüle Teleferik projesi için yer tespit çalışmaları başlıyor

‏Düldüle Teleferik projesi için yer tespit çalışmaları başlıyor  :25-30 milyon (Trilyon) TL civarında bir proje maliyeti bulunan Düldül’e Teleferik için valilikten onay alındı ve hazırlanan dosya Ankara’da DOĞAKA’ya teslimm edildi

Düziçi Belediye başkanı Ökkeş Namlı, tamamlandığında Düziçinin tanıtımına ve ekonomik kazancına büyük katkı sağlayacak dediği Düldül’e Teleferik için bin Tl ödenek ayrıldığını ve etüt çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını söyledi.

Toplam 3.700 metre mesafeye sahip olan Düldül’e Teleferik için Düziçi Belediyesi, Özel İdare, Doğaka ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin müşterek hareket ettiğini belirterek, “Müşterek bir çalışma yapıyoruz. Projeyi OKÜ’ye bağlı bir uzman ekip hazırlayacak. Önümüzdeki günlerde Düldül’e çıkılacak ve bölgenin coğrafi özellikleri, rüzgar ve hava akımlarına ilişkin ölçümlerle birlikte teleferikleri taşıyacak direklerin yer tespitleri belirlenecek. Ulaşım ve konaklama için yer belirlenecek. Bu proje tamamlandığında Düziçi hem yurt içinde hem de yurt dışında daha iyi tanınacak, ilçemize ekonomik girdi sağlanmış olacak. Proje başladığında herkes bu teleferiğin önemini daha iyi anlayacak “dedi.

Namlı, bu proje Düziçini değiştirecek, bu proje ile daha farklı projeler bir birini izleme imkanı bulacak. Örneğin doğa sporları, su sporları gibi. Mesela Kaplıcanın Termal turizm kapsamında yatırıma kavuşması içinde bir dizi çalışmamız var. Kaplıcamızı da bu kapsamda turizm ilanlarına eklediğimizde ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistin bırakacağı ekonomik girdilerin yanı sıra tanıtımımız da Düziçini üst sıralara taşıyacak. Vatandaş teleferiklerde ve uygun noktalarda fotoğraf çektirmek için sıraya geçecek. Almanya’da bir fotoğraf çekimi için 30-40 dakika bekliyorlar. Düziçine de çok büyük turizm firmaları yatırım için farklı projelerle gelmeye başlayacak inancındayım şeklinde sözlerini tamamladı.

Düldül’e uygulanacak Teleferik projesi Almanya’nın 1700 metre yükseklikte Alpler’de kurulu olan Teleferik sistemi ile aynı özellikte olacak.