Dünyanın en uzun teleferiği Bursa’da LEITNER ropeways tarafından inşa ediliyor (Video-Foto Galeri)

Dünyanın en uzun teleferiği Bursa’da LEITNER ropeways tarafından inşa ediliyor :LEITNER ropeways başka bir dev projeyi Türkiye’de beğeninize sunuyor
Artık Bursa’yı Uludağ’a 45 direk ve 1.400 metre kot farkı ile yaklaşık dokuz kilometre uzunluğundaki bir tesis ya da başka bir deyişle dünyanın en uzun teleferiği bağlayacak! Sistem yeni endüstriyel standartları ziyaretçilerin beğenisine sunacak ve yerli halk ile turistlere rahat bir sürüş keyfi yaşatacak.

Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri Uludağ’da yer almaktadır. Yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda 8 kişilik kabinlerden ve üç ayrı sistemin birleşmesinden oluşan teleferik sistemi bir kaç ay içerisinde görevi 50 yıllık ve 4.5 kilometre uzunluğundaki eski teleferikten devralacaktır. Önceleri, ziyaretçiler, seyahatlerinin otellere ve kayak merkezlerine ulaşan son kısmını taksi ya da otobüsler ile tamamlamak zorunda kalıyorlardı. Yakında yeni teleferik sistemi ile Teferrüç vadi istasyonundan başlayıp, Kadıyayla ve Sarıalan duraklarını geçip, teleferik yolculuklarını Oteller Bölgesi’nde taksi ya da otobüse gerek duymadan sonlandırabileceklerdir. Böylece Bursa’dan eğlence bölgesine ulaşım yaklaşık 30 dakikada sağlanabilecektir. Kış sezonunun dışında, bölgede yer alan ve dikkat çekici bir dinlenme alanı olan Milli Park bölgesine ulaşım da Bursa’dan kolaylıkla sağlanıyor olacak.

Geçen hafta şehir sakinleri özel bir ağır-yük helikopteri olan HELISWISS’i, Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Bursa üzerinde uçarken izlediler. Milli Park sınırları içerisinde kalan ve ulaşımı zor olan bölgelere malzemelerin taşınması ve direklerin montajı helikopter ile yapıldı. Bu yaz aylarında, Bursa halkı ve turistler, dünyanın en uzun teleferiğinin keyfini sürmeye başlayacaklar. Daha fazla rahatlık, daha az zaman ve Uludağ’daki araç trafiğine takılmadan Uludağ’a ulaşmak, yeni tesisin en önemli faydaları olacaktır. İstasyonlar, daha önce Londra’da yıldız mimarlardan Zaha Hadid ile çalışan Bursalı mimar Yamaç Korfalı tarafından tasarlanmaktadır.

Yeni teleferik sistemi hem turizm hem de şehiriçi yapılanmada yepyeni faydalar sunmaktadır.

GD8 projesinin alt istasyonu 395 metre ve üst istasyonu 1.800 metre yüksekliktedir. Toplam 45 direk ile desteklenecek olan sistemde 174 kabin yer almaktadır. Saatte 1500 kişiyi taşıyabilme kapasitesine sahip son teknoloji ürünü teleferiğin yapım işini Bursa Teleferik A.Ş. yüklenmiştir.

Yeni Bursa teleferiği hem sehiriçi hem de turistik bir tesis olarak kabul edilmektedir. Yerli halk için, şehir ve dinlenme alanları arasındaki ulaşım kalitesini yükseltecek ve turistler için enfes Bursa manzarası sunan farklı bir deneyim fırsatı olacaktır.

Kayak merkezi ve Milli Park alanları ayrıca İstanbul sakinlerinin de çok dikkatini çekmektedir. Boğaz Metropolü’nden Bursa’ya ulaşım iki saatlik bir araba yolculuğu ile sağlanmaktadır.

Kaynak : tr.leitner-ropeways.com