Erciyes Kayak Merkezi Sezonu Açtı

Erciyes Kayak Merkezi Sezonu Açtı :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, hafta sonu yağan karla birlikte sezon açıldı.

Erciyes’e gelen çok sayıda kişi, kızaklarla kayak yapmanın keyfini yaşadı.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin tüm hızıyla devam ettiğini ve her yıl yeni tesislerin hizmete açıldığını söyledi.Erciyes’te kayak sezonunu hafta sonu itibariyle açtıklarını belirten Cıngı, yaz dönemini yatırım ve inşaat sezonu olarak değerlendirdiklerini, kışın da yatırımların meyvesini aldıklarını ifade etti. Bu yıl da 6 mekanik tesisi daha hizmete sunacaklarını, Erciyes’e gelen kayak severlerin 3 bin 400 metre yükseklikte kayak yapmanın keyfini yaşayacağını dile getiren Cıngı, şunları kaydetti: “Tekir ve Hacılar bölgelerinde cumartesi ve pazar günleri yağan karla birlikte sezonu açtık. Karlama ünitelerimiz de pistlerde kar üretiyor. Kayak severler hafta sonundan itibaren kızaklarla kayak yapmaya başladı. 3 bin 400 metre yükseklikteki pisti de önümüzdeki günlerde kayak severlerimizin hizmetine sunacağız. Pistle alakalı tüm hazırlıkları tamamladık, sadece güvenlik filelerinin gelmesini bekliyoruz. Pistin hemen yan tarafı ‘çanak’ diye tabir edilen kraterin olduğu bölge. Olası bir kazayı önlemek için bu fileler gelmeden pisti hizmete açmadık. Pistimizin hizmete açılmasıyla kayak severlere emsalsiz bir keyif yaşatacağız.”
– 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda karlama yapılacak
Erciyes’te şu anda 100 kilometrelik kayak pisti oluşturulduğunu ve bu hafta yağması beklenen karla beraber bütün pistlerde kayak yapma imkanı sağlanacağını ifade eden Cıngı, her biri 30 bin dolara alınan 150 karlama ünitesiyle 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda karlama yapabileceklerini vurguladı.
Bölgedeki pist alanını daraltan eski telesiyeji kaldırarak, kayak alanını genişlettiklerini belirten Cıngı, daha uygun bir alana gondol adı verilen 10’ar kişilik kabinli teleferik hattı yaptıklarını ve hafta sonu vatandaşları ücretsiz taşıdıklarını söyledi.
Bin 650 metre uzunluğundaki bu hatla birlikte Erciyes’teki toplam mekanik tesis uzunluğunun 25,5 kilometreyi bulduğunu belirten Cıngı, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi tamamlandıktan sonra Erciyes’te 200 kilometre uzunluğunda pist oluşacağını ifade etti.