Erciyeste kar yağışı turizmcileri sevindirdi

Erciyeste kar yağışı turizmcileri sevindirdi :Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, ”Afrika ve Arap ülkelerine ihracatını artıran sanayicimizin bu girişimini turizm ayağında da destekler şekilde bir çalışma ile bu ülkelerin insanlarını şehrimizde ve Erciyes’te kar ve kayak sporu ile buluşturmayı ayrıca hedefliyoruz” dedi.

KAYTİD Başkanı Enver Sungur yaptığı açıklamada, ”Erciyes’te otellerimiz bu sezon için bütün hazırlıklarını tamamlamıştır. Otellerimizde Yılbaşı tatiline yönelik rezervasyon oranı yüzde 60’lara yaklaşmıştır. Erciyes’te son günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından pistler, kayak ve diğer kış sporları için elverişli hale getirilirken otellerde sezona yönelik hummalı çalışmalar sürüyor. Kayseri’nin ve Türkiye’nin markası olan Erciyes, kayak sporu ve kış turizmi için büyük fırsatlar sunmaktadır. Kış sezonunun en önemli tatil dönemlerinden olan Yılbaşı öncesi erken yağan kar, turizmcileri ve otelcilerimizi sevindirmiştir” ifadelerini kullandı.

Erciyes’te bulunan yatırımcının, işletmecilerin, kar yağmasını dört gözle beklediklerini kaydeden Sungur, şunları bildirdi:

”Erciyes’te karın erken yağması, bütün turizm sektörünü, Erciyes’teki yatırımcıyı neşelendirdi. Erciyes’in yerli turistlerinin yanı sıra Rusya ve Arap dünyası başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden de ziyaretçilerin artması için gerekli çalışmalarımızı son sürat devam ettirmekteyiz. Hayatında kar görmeyen Araplar, Erciyes’te kar görecek. Afrika ve Arap ülkelerine ihracatını artıran sanayicimizin bu girişimini turizm ayağında da destekler şekilde bir çalışma ile bu ülkelerin insanlarını şehrimizde ve Erciyes’te kar ve kayak sporu ile buluşturmayı ayrıca hedefliyoruz.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Master planı çerçevesinde mekanik tesislerin tamamlanmasına ramak kala temelleri atılan otellerimizin de tamamlanmasıyla Erciyes turizmde daha fazla ivme kazanacaktır. Gelişmekte ve büyümekte olan şehrimizin bütün kurumlarına buradan çağrıda bulunuyorum, gelin hep beraber Erciyes’e ve ilimiz turizm değerlerine sahip çıkalım, tanıtımlarında destek olalım.