Erzincan kayak ve ekstrem sporları merkezi oluyor

Erzincan kayak ve ekstrem sporları merkezi oluyor :Bazı temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a gelen Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, Vali Abdurrahman Akdemir’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık Erzincan’da bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek; Erzincan’ın kış turizmi açısından Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini, daha önce Ergan Dağında düzenlenen yarışma ve organizasyonlarla Türkiye ve yurtdışındaki birçok kayak severin ilgisinin Erzincan’a çekildiğini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir, Ergan Dağı Kayak Tesislerinin işletme ihalesinin yapıldığını, tesislerin 30 Aralık itibari ile yılın 365 Günü vatandaşların hizmetinde olacağını belirtti.

Vali Akdemir konuşmasının devamında Erzincan’ın turizmdeki tanıtım yüzü olan Ergan Dağı Kayak Merkezinin sadece kış turizminde değil, dört mevsim vatandaşlar tarafından ziyaret edilerek sportif ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir alan haline geldiğini, yeni piknik alanı için çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmaların 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını, 12 aya yaygın bir şekilde özellikle Kar kayağı ve ekstrem sporlarının çoğunun gerçekleştirilebileceği ve sosyal etkinliklerin bir arada yapılabileceği Türkiye’nin tek alanı olduğunu ifade etti.