Fıs Sarıkamış Kayak Kupası

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen “FIS Sarıkamış Kupası”nda ilk gün yarışları tamamlandı.
Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Sarıkamış Kupası’nın Bayraktepe Kayak Merkezi’nde yapılan alp disiplini slalom yarışlarıyla başladığını söyledi.

Yarışlara 7 ülkeden 60 sporcunun katıldığını belirten Öz, “Çok çekişmeli yarışlar oluyor. Hava güzel, tam yarış için ideal. Biraz kar yumuşak ama o da kimyasal malzemeyle sertleştirildi” dedi.

Öz, yarışlara Türkiye’nin yanı sıra Kosova, Pakistan, Belçika, İzlanda, Ermenistan ve Kıbrıs’tan sporcuların katıldığını ifade ederek, ” Türkiye’den bayan ve erkek 38 sporcu katıldı ve bunlar Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girmiş sporcularımız. Bunları federasyonumuz davet etmiştir. Sporcularımız çok iyi performans gösteriyor. Hepsini tebrik ediyorum. Yarışmalar çok iyi, düzenli bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Öz, yarışların yarın devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, lodostan dolayı karın erimesini önlemek için pistlere dondurucu kimyasal ilaç serpildi. Çekişmeli geçen iki inişli slalom yarışlarında dereceye giren sporcular söyle:

Bayanlar

—————-

1-Tuba Daşdemir

2-İrem Önder

3-Dila Kavur

Erkekler

————–

1-Bartmos Mollinn ( Belçika)

2-Emre Şimşek

3-Jakop Helgi Bjarnason (İzlanda)

Kaynak: Haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*