Habibi Necar dağı teleferik inşaatı durdumu ? | Antakya

Habibi Necar dağı teleferik inşaatı durdumu ?

Antakya Belediyesi’nin Habibi Necar dağına yaptıracağı teleferik inşaatında son günlerde büyük gerileme meydana gelmesi, vatandaşların dikkatini çekti.

Teleferik inşaatına büyük bir hızla başlanırken, ilk ayağın monte edileceği İplik Pazarı Mahallesi’nde tarihi eser çıkmasından dolayı, Çağıllık ve Habibi Neccar dağının kale kısmındaki ayak betonları dökülürken, İplik Pazarı mahallesinde hiçbir çalışmanın yapılmamasını merak ettiklerini kaydeden vatandaşlar, ‘Acaba teleferik inşaatı durdu mu? Veya bu projeden vaz mı geçildi?’ sorularına cevap istediler.

Antakya Belediye Başkanı’nın Büyükşehir belediyesine aday olmak için Hatay’ı dolaştığından teleferik inşaatını unuttuğunu tahmin ettiklerini kaydeden vatandaşlar, ‘Bu proje gündeme geldiğinde, özellikle Antakya’nın Doğu yakasında yer alan mahallelerin canlanacağını ve gecekondu konumundan kurtulacakları ümidini taşımıştık. Ancak Ağustos 2013 yılında bitirileceği belirtilen Teleferik inşaatındaki yavaşlamayı görünce bu umutlarımızı kaybettik. Çünkü İlk ayağın konulacağı yerde sadece kazı sırasında çıkan tarihi eserler duruyor. Başka bir şey görülmüyor. Acaba bu kadar masraftan sonra bu projeden vaz mı geçilecek? Antakya Belediyesi yetkililerinden açıklama bekliyoruz’ ifadesinde bulundular.

Kaynak : www.atayurtgazetesi.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*