Hakkaride Okullar Arası Alp Disiplini Kayak Yarışması

Hakkaride Okullar Arası Alp Disiplini Kayak Yarışması :Hakkari’de düzenlenen ‘Okullar arası Alp Disiplini Kayak Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu.

Kent merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2800 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya ilk, orta ve lise dereceli 13 okuldan 50 sporcu katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmada farklı yaş gruplarında mücadele eden sporcular, birincilik için kıyasıya bir yarış içine girdiler. Kent merkezinden de 5 kulübün katıldığı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ileri bir tarihte açıklanacak bir ilde Hakkari’yi temsil edeceği öğrenildi.

Sıcak havada renkli görüntülere sahne olan yarışmada sporcular heyecanlı olduklarını ifade ederek, kayağın çok zevkli bir spor olduğunu belirtiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Herkes İçin Spor İl Temsilcisi Hekim Demirci, 2013-2014 Okul Sporları Alp Disiplini Kayak Yarışması düzenlediklerini belirterek, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlemiş olduğu yarışmaya ilimizden ilk, orta ve lise dereceli 13 okuldan yaklaşık 50 sporcu katılım sağladı. Yarışmanın hemen ardından il merkezinden 5 kulübün katılım sağladığı Kulüpler arası İl Birinciliği yarışmamızı da düzenleyeceğiz. Burada dereceye girecek olan sporcular ileri ki tarihlerde düzenlenecek olan yarışmalarda ilimizi temsil edeceklerdir” dedi.