Harputa Teleferik Hattı Geliyor

Harputa Teleferik Hattı Geliyor

Elazığ Belediyesi, Şubat ayı meclis toplantısında Harput’a teleferik hattı kurulmasına ilişkin teklifi görüştü.

Belediye Başkan Vekili Atik Birici yıllardan beri Harput’un tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden imar edildiğini ifade ederek, Teleferik projesinin de kısa bir süre sonra hayata geçirileceğini söyledi.

Harput’un şehrimizin gözbebeği bir beldesi olduğunu belirten Birici, bu tarihi beldeye güzel bir teleferiğin yakışacağını ve turizm açısından da bunun son derece önemli olduğunu vurguladı.

Şubat ayı meclis toplantısında ele alınan ve bir sonraki toplantıya ertelenen teleferik projesine mecliste grubu bulunan diğer partilerin önceden razı olduğunu ama şimdi karşı çıktıklarını belirten Başkan Vekili Birici, böylesine güzel bir projeyi hayata geçirmek için gün saydıklarını ifade ederek, belediye meclisinde grubu bulunan diğer partilerin karşı çıkmasına da bir anlam veremediklerini söyledi. Birici, “Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun projeleri arasında yer alan ve Harput’a yapılması düşünülen teleferik projesi Elazığ Belediyesi’ne hiçbir külfet getirmeden yap – işlet – devret modeli ile hayata geçirilecektir.” dedi.

Harput’un yeniden restore edilmiş tarihi konakları, apart otel şeklinde düzenlenmiş tarihi evleri, Arnavut kaldırımı taşlarıyla döşeli yollarıyla görenleri hayran bıraktığını belirten Birici, “Yine alt yapı çalışmaları tamamen bitirilmiş olan bu beldemizde Ulu Cami altında inşa ettiğimiz Ulu Park’ta tamamlanarak kısa bir süre sonra hizmete girecektir.” şeklinde konuştu.

Kaynak : www.haberler.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*