Harputa Teleferik Projesi Oylanıyor

Harputa Teleferik Projesi Oylanıyor
“Harput – Elazığ arasındaki Teleferik Projesi Harput’a turizm açısından canlılık kazandırır mı?” sorusu belediyenin internet sitesinde düzenlenen ankette oylanıyor.
Elazığ Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Harput’a Teleferik yapılmasına ilişkin teklifi meclis üyelerinin görüşüne sunulmuştu ve teklif 5 Şubat 2013 tarihinde “Şehirden Harput Mahallesinde teleferik ile ulaşım ve Harput’taki varış yerine seyir terasları yapımı işinin 30 yıl süreyle yap-işlet-devret modeliyle yaptırıp kiralanmasına ve konuyla ilgili olarak Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesine, oyçokluğuyla karar verildi.” 2013/ 43 karar numarası ile Meclis kararlarına işlenmişti.

Belediye Başkan Vekili Atik Birici o günkü konuşmasında yıllardan beri Harput’un tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden imar edildiğini ifade ederek, Teleferik projesinin de kısa bir süre sonra hayata geçirileceğini açıklamıştı. Harput’un şehrimizin gözbebeği bir beldesi olduğunu belirten Birici, bu tarihi beldeye güzel bir Teleferiğin yakışacağını ve turizm açısından da bunun son derece önemli olduğunu vurgulamıştı.

Birici’nin turizme büyük katkı sağlayacağını savunduğu teleferik projesi halka soruluyor. “Harput – Elazığ arasındaki Teleferik Projesi Harput’a turizm açısından canlılık kazandırır mı?” sorusu belediyenin internet sitesinde düzenlenen ankette oylanıyor.

27 Şubat 2013 tarihinde başlatılan ankete şuana kadar 3108 kişi katılmış ve bunlarda %79 evet, %19’u hayır, %2’si ise fikrim yok yanıtını vermiş durumda.

Kaynak : www.sonnokta23.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*