Harputun 40 yıllık teleferik hayali bitiyor

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan teleferik projesini 40 yıldan bu yana beklediklerini kaydeden Harput Muhtarı Feyzi Kahraman, Harput’un canlanması ve yeniden eski günlerine dönmesi için prestij projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan teleferik projesini 40 yıldan bu yana beklediklerini kaydeden Harput Muhtarı Feyzi Kahraman, Harput’un canlanması ve yeniden eski günlerine dönmesi için prestij projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.Böylece Harputun 40 yıllık teleferik hayali bitiyor.

Harput’un birçok uygarlıkların gelişme mekânı olmakla birlikte kültür, eğitim ve sanatın da merkezi olduğunu hatırlatan Kahraman, “1800’lü yılların sonuna doğru yeni yerleşim yeri olan bugünkü Elazığ’a göç edilmesiyle birlikte yalnızlığa ve kaderine terk edilen Harput’un eski cazibesine kavuşması için bugüne dek birçok projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bunların hiç biri Harput’a bir canlılık getirilememiştir. Belediyemizin mülkiyetlerini alarak restore ettikleri tarihi konaklar tamamlanmasının ardından fonksiyonel olarak hizmet vermediği için yeniden yıpranma sürecine girmiştir. Belediyemizin sivil mimariyi yaşatma adına gerçekleştirdiği bu projelerin akamete uğramaması için bu konakların mutlaka hizmete açılması gerekmektedir.” dedi.

Harput’un turizm potansiyelinden en üst seviyede faydalanması için teleferik projesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Kahraman, “Teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Harput’un kaderinin değişeceğine inandığını söyledi. Bu projeye şehrin tüm STK ve halkının destek verdiğini belirten Kahraman inanıyoruz ki 2014 yılında bu hayalimiz gerçekleşir, bu projeyi hayata geçirecek olan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’na teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: medya73

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*