İki kayak merkezi özelleşiyor

İki kayak merkezi özelleşiyor

Özelleştirme İdaresi, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri özelleştirmesinde teknik danışmanlık hizmeti alımı için sürecin başlatıldığını açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, teknik danışmanlık hizmeti alımına yönelik sürecin başlatıldığını ve Nisan ortasında sonuçlanmasının planlandığını duyurdu.

Erzurum Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirme kapsam ve programına alındığı Ocak ayında Resmi Gazete’de duyurulmuştu.

Yayımlanan tebliğe göre, Konaklı Kayak Merkezi’nin taşınmazları ile bunların üzerindeki; pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ve diğer varlıklar, Palandöken Kayak Merkezi’nde devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlar ile bunların üzerindeki; Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ve diğer varlıklar özelleştirme kapsamına alındı.

ÖİB’den yapılan açıklamada, “Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri için en uygun olacak işletim model çalışmalarına başlanılmıştır. Bu kapsamda, özelleştirme çalışmalarına yardımcı olmak üzere teknik danışmanlık hizmeti alımına yönelik süreç başlatılmış olup, Nisan ortalarında sonuçlanması planlanmaktadır. Ayrıca merkezlere yönelik olarak imar çalışmaları İdaremizce sürdürülmektedir” denildi.

Kaynak : haber.tr.msn.com

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*