İMO Başkanı Şahin: Raylı sistemle teleferik kent merkezinde buluşmalı

İMO Başkanı Şahin: Raylı sistemle teleferik kent merkezindeki bir toplanma bölgesinde buluşmalı.Bursa için sürekli proje geliştiren, bunu yaparken de yanlış gördüklerini uyaran İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin, kentin yeni dönemde turizm ve ticaret hedeflerine göre yeniden planlanmasını istiyor.
Öncelikle…
Turizm ve ticaret yapılarının önünün açılması gerektiğini savunan Şahin, yeni cazibe merkezi olarak Mudanya Yolu’nu bugün için kentin şansı görmekle birlikte, hem 1998′de hazırlanan strateji planında yer alan, hem de bu dönem hazırlanan vizyon planda tekrarlanan turizm kenti hedefi için basit bit öneride bulunuyor.
Öncelikle de şunun altını çiziyor:
“Uludağ kentin turizm için en önemli bölgesi. Fakat dağımızı yanlış yapılaşmaya kurban ettik. Şimdi Alaçam şansımız var. Kayak pistlerinin olduğu bölgede kesinlikle yapılaşma olmamalı.”
Dünyadaki önemli kayak merkezlerinde yapılaşma olmadığına dikkat çeken Şahin, bu sayede kent merkezindeki otellerin daha işlevsel hale gelebileceğini söyledi.
Ardından da şuna dikkat çekti:
“Uludağ’ın sembolü olan teleferik yenileniyor. Fakat teleferiğin başlangıç noktası hem ulaşım açısından sıkıntılı, hem de o hattı kullanacaklar için yeri ve kent içi yolu uygun değil.”
Önemsenmesi gereken bir öneri gündeme getirdi:
“Bursa’nın yeni turizm hedefleri doğrultusunda raylı sistemle teleferiği kent merkezindeki bir toplanma bölgesinde buluşturmak gerekiyor. Üstelik teleferiğin yeni sistemi buna uygun.”
Yer de önerdi:
“Bana göre bu iş için en uygun yer, Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasından sonra yerine yapılacak olan meydan. O noktada tramvay da olması cazibesini arttırıyor.”
Şunu da ekledi:
“Benzer şekilde Merinos Parkı da teleferikle raylı sistemin buluşma noktası olabilir.”

Kaynak : www.ahmeteminyilmaz.com