İzmir Teleferiği İçin STM İle Sözleşme İmzalandı

İzmir’in 6 yıldır kapalı olan Teleferik tesislerinin yenilenmesi için yapılan ihaleyi kazanan STM firmasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım sözleşmesini imzaladı. STM firması bir hafta içinde yapım çalışmalarına başlayacağı Balçova teleferik tesislerini 1 yıl içinde tamamlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen teleferik tesisleri yenileme ihalesinde baş döndüren hukuki trafik sonunda teleferik projesi nihayet başladı. Şubat 2012’de yapılan ve 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifle STM Sistem Teleferik firmasının kazandığı ihale KİK tarafından itirazlarla ilgili değerlendirme sonunda iptal edildi. Belediye yeni ihale yaparken, ihaleyi kazanan STM firması ise KİK kararına karşı dava açtı. Ankara 14. İdare Mahkemesi KİK kararının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine KİK Belediye’ye STM firmasıyla sözleşme yapması için yazı gönderdi. Ancak, öte yandan da mahkeme kararına itiraz etti. KİK’in itirazını değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Bu kez KİK Belediye’ye ihaleyi iptal etmesi için yazı gönderdi. STM ise Makine Mühendisleri Odası’na hazırlattığı bilirkişi raporunu mahkemeye verdi. Ankara 14. İdare Mahkemesi bu rapordaki bilgileri de dikkate alarak KİK’in ihalenin iptal kararını iptal etti.

Kamu İhale Kurumu Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararına uyarak teleferik ihalesinin iptali hakkında aldığı kararı iptal etmesini ardından teleferik projesinin önü açıldı. Büyükşehir Belediyesi resmi tebligatın ardından ihaleyi kazanan STM firmasıyla 1 Mart’da yapım sözleşmesini imzalaldı. Firmaya bir hafta içinde yer teslimi yapılacak. Makine Mühendisleri Odası’nın hazırladığı çürük raporu üzerine 2007’de kapatılan Balçova Teleferik tesisleri AB standarlarına uyumlu şekilde yenilenecek. Tesis 8 veya 12 kişilik kabinlerden oluşacak. Saatte 1200 kişi taşıma kapasitesi bulunacak. Alt ve üst istasyonlar arası kabinler 900 metre yol katedecek.

Kaynak: hurriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*