Jak Timi Kartalkayada 321 Olaya Müdahale Etti

Bolu”da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi”nde 15 Aralık 2012″de açılan kayak sezonu 26 Mart 2013″de sona ererken, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi”nin faaliyet raporu da açıklandı.

Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden Kartalkaya’da kayak sezonu kapandı. Bolu Valiliği koordinesinde bu yıl Kartalkaya Kayak Merkezindeki pistlerde meydana gelebilecek yaralanma ve kaybolma olaylarının önlenmesi projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nca hazırlanan 5 bin adet ‘Kayak Pistlerini Güvenli Kullanma ve Tanıtım Broşürü’ dağıtıldı. Daha sonra kayakçıların kayak yaparken kaybolduğunda bulunması için belirlenen alanlarda ağaçlara numaralar ve levhalar yerleştirildi. Dört ay süren kış sezonu önceki gün kapanırken, Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nın Kartalkaya’da görev yapan JAK Timi’nin 2012-2013 kış sezonu faaliyet raporu açıklandı. Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kış sezonunda 307 yaralanma ile 14 kaybolma olayı olmak üzere toplam 321 olaya müdahale edilmiş ve herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir” denildi.

Meydana gelen olaylarda 307 tatilcinin kayak yaparken dengesini kaybetmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilirken, birisi yabancı olmak üzere 36 kişinin arazide kaybolduğu ifade edildi. Arazide kaybolan tatilcilerin 15 dakika ile 3 saatlik zaman aralığında bulunarak, kayak merkezine dönmelerinin sağlandığı da belirtildi.

Kaynak: medya73

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*