Kandilli Kayak Merkezinde Pistler Sezona Hazırlandı

Kandilli Kayak Merkezinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Tesis Müdürü Mustafa Tenim ve beraberindeki 7 kişiden oluşan ekip, yoğun bir çalışma sonrasında Suni Kar Yağdırma Sistemi sayesinde üç kayak pistini kayak yapılacak konuma kavuşturdu.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan Kandilli Kayaklı Koşu ve Biathlon Pisti suni kar yağdırma sistemi ile hazır hale getirildi. Tesis Müdürü Mustafa Tenim, “Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’ın destekleri ile bu pistleri suni kar yağdırma sistemi ile hazır hale getirdik” dedi. Kandilli Kayak Merkezi’nde 3.750 kilometre. 2.5 kilometre ve 5 kilometre olmak üzere üç kayak pisti bulunuyor.

KANDİLLİ VE AŞKALELİ ÖĞRENCİLER ÇALIŞIYOR

Suni kar yağdırma sistemi ile hazır hale getirilen Kandilli Kayak Merkezi’ndeki kayak pistlerinde Kandilli ve Aşkaleli öğrenciler kayaklı koşu ve biathlonda kurs almaya başladı. Buradaki öğrencilere kayaklı koşu ve biathlon öğretilerek, gelecekte Milli takımı temsil edecek olan sporcular yetiştiriliyor. Öğrenciler, gelecekte büyük bir kayakçı olmak için bugünlerde hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor

Kaynak : Haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*