Kars Sarıkamış Kayak Merkezi Sezonuna Merhaba Dedi

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi Sezonuna Merhaba Dedi :Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi sezonu açtı. Merkezde kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu, bu oranın kayak için yeterli olduğu bildirildi.

Bayraktepe Kayak Merkezi’nde, Kafkas oyunları eşliğinde düzenlenen açılış sonrası meşaleli kayak ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi Kar-Sar-Tur İşletmesi Genel Müdürü Sacit Özbey, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin yerli ve yabancı kayakseverleri beklediğini söyledi.

Kayak merkezi sorumlularından Caner Özcan ise doluluk oranlarının çok güzel olduğunu aktardı, “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yurdun dört bir yanından misafirlerimiz var. Yurt dışından ise ilk kafileler Portekiz ve Rusya’dan geldi.” dedi.

2. Kademe Kayak Antrenörü Özgür Yıldız, kar motoru ve atlı kızak turlarının yanında çocuk kızak hizmetlerinin verildiği kayak merkezinde kayak yapmayı bilmeyenlere bu sporu öğrettiklerini ifade etti. Yıldız, profesyonel anlamda kayak yapmayı öğrenmenin zaman aldığını, amatör anlamda kabiliyete bağlı olarak 4 saat gibi bir zaman dilimde kayak yapmanın öğrenilebileceğini kaydetti.