Kayak Milli Takımı ilki gerçekleştirecek

Kayak Milli Takımı ilki gerçekleştirecek :Kayak Milli Takımı, 22. Kış Olimpiyat Oyunları’na ilk kez kota dışında fazla sporcuyla katılıp, madalya kazanmayı hedefliyor.

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek olimpiyatlar için Palandöken Kayak Merkezi’nde yoğun bir kamp süreci yaşayan kayak takımı, İran’da ve Avrupa’da düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda puan kazanıp, olimpiyatlara kota dışında 2 sporcuyla daha katılmanın peşinde.

Soçi’de gerçekleştirilecek olimpiyatlara ilk kez kota dışında, 4 sporcuyla katılmayı amaçlayan takım, olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edecek.

Kayak Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Analı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa giren milli takımın önce İran’da daha sonra da Avrupa’daki yarışmalara katılacaklarını söyledi.

Puan kazanmak için bu yarışmaların önemli olduğuna işaret eden Analı, “Avrupa’daki yarışmalara özellikle gidilmesinin sebebi, puan toplayarak kotanın dışında direkt olimpiyata katılmasını sağlamak için. Ülkemizi ilk defa normal kotanın haricinde temsil edeceğiz. Olimpiyatlara toplam 4 sporcuyla katılmayı amaçlıyoruz. Slalom ve büyük slalom kategorilerinde yarışacağız. Yoğun bir kamp yaşıyoruz. Hedefimiz madalya kazanmak” dedi.

Normal şartlarda Türkiye’nin 1 erkek 1 de bayan olmak üzere 2 sporcu kotasının bulunduğunu belirten Adalı, “Kayseri’deki bir sporcumuz sakat, fizik tedavisi sürüyor. Ocak ayında İran’daki yarışmalara yetişecek” diye konuştu.

“Soçi’ye çok iyi hazırlanıyoruz”

Soçi-2014’e katılmanın kendileri için önemine değinen Analı, “Türk sporu için çok güzel bir olay. Kotanın haricinde katılmak daha da güzel gelişme. Sadece kayakta değil, kayaklı koşuda da aynı pozisyondayız. İnşallah umduğumuz gibi olur” ifadelerini kullandı.

Analı, milli takımda bayanlar kadar erkek sporcuların da başarılı olduğunu belirterek, alttan gelen gençleri de Soçi sonrasındaki olimpiyatlara hazırladıklarını kaydetti.