Kayakla Atlamada İpçioğlunun Büyük Başarısı

Polonya’nın Zakopoane şehrinde 6 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Lotus Cup Kayakla Atlama yarışmalarında Erzurumlu Erzurumlu sporcu Fatih Arda İpçioğlu ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada diğer Erzurumlu sporcu Muhammed İrfan Çintimar ise en uzak mesafeye gitmesine rağmen telemark sorunu yaşayınca 0,3 puan farkla dereceye girmeyi başaramadı. Nefesleri kesen Lotus Cup Kayakla Atlama Yarışları’nda milli sporcu İpçioğlu’nun elde ettiği derece sporseverleri mutluluğa boğdu.
Turnuva’nın ilk gününde ikinci olan Arda İpçioğlu, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Önümüzde uzun yıllar var. Avrupa bizi konuşacak” dedi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Kayakla Atlamada, Polonya’dan gelen sevindirci haberlerin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz” dedi.
Devletin ve Hükümetin Erzurum’a yaptığı spor yatırımları sayesinde Türk kayağında da önemli bir sıçrama olduğunun altını çizen Ayık, “Sporcularımız bundan sonra daha çok büyük başarılar alacak. Daha yeni Erzurum’da Snowboard gençler dünya şampiyonasını bitirdik. Burada da gördük ki, sporcularımız tecrübe kazanıyor ve gelecek yıllarda Türkiye adına büyük derecelere imza atacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*